Η-Η-Ήρθε πριν λίγο το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι

Η-Η-Ήρθε πριν λίγο το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το Πυροσβεστικό ελικόπτερο άμεσης επέμβασης, που θα έπρεπε να είχε έρθει από τις αρχές Ιουνίου, αλλά τελικά έφτασε τώρα που ουσιαστικά… τελειώνει το καλοκαίρι.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει βέβαια ο λαός μας, αλλά σίγουρα υπάρχουν σημαντικές ευθύνες για την διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να ενοικιαστούν αυτό και τα άλλα 6 πυροσβεστικά ελικόπτερα της χώρας μας, μέσω μιας διαδικασίας που είχε εμπλοκή και το… ΝΑΤΟ. Μέσω αυτού και μας ΜΚΟ με την οποία συνεργάζεται άλλωστε, ήρθε τελικά στον Έβρο και το συγκεκριμένο ελικόπτερο καναδικής εταιρείας.

Όπως πάντως έχει καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα, τα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα, ήρθαν τελικά μόνο για 60 ημέρες, τις μισές από ότι προβλέπονταν, αλλά τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι τα ίδια.

Να θυμίσουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, “φώναζε” από τις αρχές Ιουνίου για το Πυροσβεστικό ελικόπτερο και τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην έλευση του. έκανε συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, αλλά δεν εισακούστηκε και φτάσαμε στον Δεκαπενταύγουστο για να φτάσει τελικά στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό για τον ερχομό του ελικοπτέρου, το οποίο διακρίνεται στην φωτογραφία να επιθεωρεί: “Στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας, θα συνδράμει απο αυριο, στο έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, το ρωσικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32c. 
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε πριν λίγες ώρες στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, μετα και τις έντονες διαμαρτυρίες μας, για το σοβαρό έλλειμα που υπήρχε επι 2,5 μηνες στον τομέα της αεροπυροσβεσης, στην περιφερεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης”.