Η Σαμοθράκη αποχαιρετά τον Παναγιώτη Τσίπο, ιδρυτή του “Ράδιο Σαμοθράκη” που “έφυγε” χθες

Η Σαμοθράκη αποχαιρετά τον Παναγιώτη Τσίπο, ιδρυτή του “Ράδιο Σαμοθράκη” που “έφυγε” χθες

Η Σαμοθράκη αποχαιρετάει σήμερα τον Παναγιώτη Τσίπο, τον ιδρυτή και δημιουργό του “Ράδιο Σαμοθράκη”, που “έφυγε” χθες σε ηλικία 60 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και η κηδεία του θα γίνει σήμερα.

Προχθές βράδυ καμάρωνε τον γιο του Γιάννη να παίζει μπουζούκι σε ταβέρνα του νησιού, ενώ αυτό τον καιρό βρισκόταν στη Σαμοθράκη και ο άλλος του γιος που εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο ιδρυτής του πρώτου και μοναδικού ραδιοφωνικού σταθμού της Σαμοθράκης στην οποία κατοικούσε μόνιμα και για πολλά χρόνια αποτέλεσε την “φωνή” του νησιού προς τον έξω κόσμο . Οι Σαμοθρακίτες τον “αγκάλιασαν” και τον στήριξαν και η επιτυχία ήρθε, αλλά ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει τα τελευταία χρόνια από το 2014, αφού τα προβλήματα υγείας του εκλιπόντα αλλά και το οικονομικό απ’ την έλλειψη διαφημίσεων και άλλων πόρων, δεν επέτρεψε την συνέχιση των εκπομπών.  

Ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Τσίπος ξεκίνησε το Ράδιο Σαμοθράκη τον Ιανουάριο του 1992, λίγο μετά το ξεκίνημα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Συνέβαλλε καθοριστικά στην προβολή του νησιού και την προώθηση επίλυσης των προβλημάτων του, αν και η διασκέδαση και η ψυχαγωγία αποτελούσαν το μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του σταθμού.

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΧΙΩΤΗ ο Παναγιώτης Τσίπος τραγουδάει σε διασκέδαση με φίλους

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΠΟΣΤα λόγια είναι περιττά.Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια. Καλό Παράδεισο φίλε…

Gepostet von Νίκος Τραχιώτης am Sonntag, 13. August 2017

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας για τον Παναγιώτη Τσίπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Παναγιώτη Τσίπου.
Ήταν μια σημαντική προσωπικότητα για το νησί μας.
Ο άνθρωπος που λειτούργησε από το 1992 τον ένα κι μοναδικό Ραδιοφωνικό Σταθμό στο νησί «Ράδιο Σαμοθράκη» μέχρι το τέλος του 2014 που δυστυχώς έκλεισε για λόγους οικονομικής βιωσιμότητας.
Η προσφορά του στην ανάδειξη και επίλυση πολλών προβλημάτων του νησιού και στην ψυχαγωγία με ποιότητα και την ενημέρωση ήταν μεγάλη.
Ο ίδιος με πάθος, μαχητικότητα, εκρηκτικότητα αλλά και διαφάνεια μέσα από το συχνότητα 101,9fm είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, λόγους για τους οποίους το 2000 ο σταθμός βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Περιφερειακός σταθμός στην Ελλάδα για το έτος 1999.
Ήταν ο ιδιοκτήτης του πρώτου περιηγητικού σκάφους στη Σαμοθράκη που για αρκετά χρόνια πρόσφερε σημαντική υπηρεσία για τον τόπο του.
Ο Παναγιώτης ασχολήθηκε και με τα κοινά ως υποψήφιος σε αυτοδιοικητικές εκλογές με σκοπό πάντα την προσφορά στον τόπο του.
Έφυγε νωρίς και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό.
Στην οικογένεια του, σύζυγο και παιδιά και στους λοιπούς συγγενείς θερμά συλλυπητήρια.
Στον φίλο και συνεργάτη Παναγιώτη «Καλό ταξίδι».

Ο Δήμαρχος

Σύλλογος Σαμοθρακιτών Θεσσαλονίκης “Η ΝΙΚΗ”:

«ΑΘΑΝΑΤΟΣ» ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ”

Ο Σύλλογος Σαμοθρακιτών Θεσσαλονίκης “Η ΝΙΚΗ” με ανακοίνωση του αποχαιρετά τον Παναγιώτη Τσίπο: “Αγαπημένε μας συμπολίτη, αγαπημένε εξάδελφε, ΤΣΙΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, έφυγες πολύ νωρίς δεν άντεξες στο χτύπημα της υγείας σου, ενώ άντεξες στα τόσα πολλά χτυπήματα της ζωής από παιδί, όλοι ξέρουμε τι έχεις περάσει από πολύ μικρός στην ορφάνια.

 

Εμείς οι Σαμοθρακίτες από την Θεσσαλονίκη όπου έζησες και σπούδασες, αισθανόμαστε την απώλεια σου με μεγάλη στενοχώρια, μας ταξίδευες στο Νησί μας κάθε φορά που επικοινωνούσες μαζί μας για να εκφέρουμε τη γνώμη μας στο ραδιόφωνό σου και να ακουστεί στους συντοπίτες μας και έχουμε χρέος να σε αποστείλουμε το ίστατο χαίρε με αυτά τα λίγα λόγια. Πάντα αγωνιζόσουν για όλα και πάντα για την πολυαγαπημένη σου Σαμοθράκη.

Όμως ο αγώνας σου για την γενέτειρά σου κορυφώθηκε με τη Στεντόρεια φωνή σου μέσα από το δημιούργημά σου, το «ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» που σίγασε μαζί σου. Οι εκπομπές σου μένουν και θα μένουν, οι προσπάθειά σου να ανεβάσεις το επίπεδο της πολίτικής αντιπαράθεσης και να δημιουργήσεις ένα βάθρο διασταύρωσης ή και απλής έκφρασης των απόψεων το πέτυχες και θα σου είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Ας αναπαυθείς εν ειρήνη στην αγκαλιά του Νησιού σου και ας είσαι «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη Οικογένεια, κουράγιο και δύναμη να ζήσετε και να τον θυμάστε πάντα.

Αιωνία σου η μνήμη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Ζωή Τηγανούρια αποχαιρετά και αυτή τον Παναγιώτη Τσίπο

Η Σαμοθρακίτισσα συνθέτης και κορυφαία σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, αποχαιρετά και αυτή τον Παναγιώτη Τσίπο, με τον οποίο όπως λέει ήταν φίλοι.