ΦΩΤΙΑ Νέα Βύσσα: Στο… τσακ σώθηκαν δυο κτηνοτροφικές μονάδες και 200 μελίσσια

ΦΩΤΙΑ Νέα Βύσσα: Στο… τσακ σώθηκαν δυο κτηνοτροφικές μονάδες και 200 μελίσσια

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Αγία Παρασκευή της Νέας Βύσσας, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και στις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας. Ο απολογισμός είναι περίπου 100 στρέμματα καμμένα, μόνο με ξερόχορτα.

Κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε πολύ σοβαρά τις εγκαταστάσεις δύο κτηνοτροφικών μονάδων με αγελάδες που βρίσκονται στην περιοχή και κυριολεκτικά… έγλυψε τα κτίρια. Όμως η εμπειρία, ο σχεδιασμός και η σωστή καθοδήγηση των Πυροσβεστών απέτρεψε κάτι τέτοιο και οι μονάδες με τα ζώνα γλίτωσαν στο… τσακ την καταστροφή.

Παράλληλα, σώθηκαν και περίπου 200 μελίσσια που βρισκόταν στην περιοχή, αφού την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και με έντονες προσπάθειες, έγινε εφικτό να μην φτάσει η φωτιά στις κυψέλες και μόνο δυο-τρεις καταστράφηκαν.

Επειδή πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, παρέμεινε εκεί ένα από τα πέντε οχήματα που πήραν μέρος στην κατάσβεση, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή αναζοπύρωση. Όσο για το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εκεί κοντά, δεν κινδύνεψε ούτε στιγμή μια και η φωτιά ήταν αρκετά μακριά και σβήστηκε πριν πλησιάσει καν κοντά.