Σαμοθράκη: Αντιδράσεις και παράπονα από κατοίκους και επισκέπτες για τις διακοπές νερού

Σαμοθράκη: Αντιδράσεις και παράπονα από κατοίκους και επισκέπτες για τις διακοπές νερού

Μια από τις “εικόνες” που έχουν όσοι επισκέπτονται την Σαμοθράκη, είναι οι καταρράκτες, οι λίμνες και τα πολλά νερά της. Όσοι όμως βρέθηκαν στο νησί αυτό το καλοκαίρι, διαπίστωσαν πως αυτό το μέρος με άφθονο υπέργειο και υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, έχει σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης και υπάρχουν καθημερινά διακοπές νερού.

Μπορεί οι διακοπές αυτές διάρκειας 6 τουλάχιστον ωρών καθημερινά να είναι ελεγχόμενες και να γίνονται από τον δήμο Σαμοθράκης το απόγευμα στις 15:30 – 18:30 και τα ξημερώματα 03:30 – 06:30 στην Καμαριώτισσα και στον οικισμό των Αλωνίων 00:30 – 06:30, αλλά υπαρχουν πολλές αντιδράσεις τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους κατοίκους.

Τα βέλη όλων συγκεντρώνει φυσικά ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και συνολικά η δημοτική αρχή, την οποία κατηγορούν ότι “έχουν καταφέρει να οδηγήσουν ένα μέρος με άφθονο υπέργειο και υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα σε ανομβρία”. Επίσης, τονίζουν χαρακτηριστικά: “Πόση ευρυματικότητα απαιτείται ούτως ώστε έχοντας… καταφέρει το πρώτο σκέλος με απόλυτη επιτυχία, να οδηγούν εν μέσω της αποκορύφωσης της τουριστικής κίνησης του νησιού σε συνεχείς διακοπές σε ώρες που αυτοί θεωρούν προφανώς “ασήμαντες”, αλλά ο κόσμος τον τελευταίο καιρό υποφέρει από τις συνεχείς πολύωρες διακοπές του νερού; Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων για την κατάσταση”;

Η πραγματικότητα είναι ότι η φετινή χρονιά είχε πολλές βροχές και χιόνια στην Σαμοθράκη και κανένας δεν περίμενε πως το καλοκαίρι θα υπήρχε πρόβλημα ύδρευσης. Είναι προφανές πως έγιναν λάθος χειρισμοί και διαχείριση του θέματος από τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα και τους συνεργάτες του, με αποτέλεσμα το νησί να έχει ένα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα, στην προσπάθεια προσέλκυσης και ικανοποίησης των τουριστών.