Πυρκαγιά Πλατανότοπου Μαίστρου: Αφορμή για την “θωράκιση” του

Πυρκαγιά Πλατανότοπου Μαίστρου: Αφορμή για την “θωράκιση” του

Η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανότοπο Μαίστρου, τον πιο κοντινό.. πνεύμονα και χώρο αναψυχής της Αλεξανδρούπολης, ευτυχώς χάρη στην άμεση και συντονισμένη επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό έλεγχο και δεν προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Αποτελεί όμως μια αφορμή ώστε να ξεκινήσει ένας προγραμματισμός για την “θωράκιση” του.

Πρώγτος το σύνθημα έδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαίστρου Γιάννης Ναϊτίδης, που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Όπως λοιπόν είπε: “Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Χώρος Αναψυχής Πλατανότοπος Μαΐστρου. Η φωτιά ξέσπασε από την Βόρεια πλευρά του πλατανότοπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και επεκτάθηκε σε δύσβατο μέρος με έντονη βλάστηση και με περιορισμένη πρόσβαση των οχημάτων.

Χάρη στην άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής και με τις συντονισμένες ενέργειες των ανδρών υπό την καθοδήγηση του Διοικητή τους κ. Κούκουρα, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο καίγονταν περίπου 8-10 στρέμματα. Παρόν στην φωτιά από την πρώτη στιγμή και η πολιτική προστασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας και Βαγγέλης Ρούφος.
Ας γίνει η φωτιά η απαρχή μιας συντονισμένης παρέμβασης στο χώρο, διαφορετικά θα είμαστε στο ίδιο λυπηρό έργο θεατές”.

Επ’ αυτού κατατέθηκαν ήδη κάποιες σκέψεις. Όπως από τον κ.Χρήστο Παππά που ασχολείται με θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος έγραψε: “AN θελουμε να γινουμε πιο σοβαροι ας αναδειξουμε την περιοχη ως παρκο ανψυχης με εργα αντυπλημμυρικα οπως εχουμε συζητησει προσφατα Γιαννη να αναδειξουμε με εργα υποδομης το χωρο-καθαρισμο συστηματικα και απαγορευση του ψησιματος. Με διαδρομες υπαρχουσες και νεες και να τολμησω να πω αντυπιρικο συστημα στο χωρο.Οσο για την Πολιτικη Προστασια ας σκυψει λιγο παραπανο ο Γιωργος στο τμημα και να ακουσει αυτους που ξερουν. Χρειαζεται βοηθεια το τμημα του Δημου και τον Βαγγελη να μην τον αφηνουν να τρεχει μονος για τι ενας ισον κανενας .Πιστεψεμε κατι ξερω απο Πολιτικη Προστασία“.