Επίσκεψη Βούλγαρου πολιτικού σε Τυχερό, Σουφλί και ενημέρωση για διμερή θέματα

Επίσκεψη Βούλγαρου πολιτικού σε Τυχερό, Σουφλί και ενημέρωση για διμερή θέματα

Μια σημαντική επίσκεψη Βούλγαρου πολιτικού, έστω και αν ήταν ιδιωτική, έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας. Πρόκειται για τον Βουλευτή του κυβερνώντος Βουλγαρικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού GERB της εκλογικής περιφέρειας του Μπουργκάς κ. Ρούμεν Ζέλεφ, που είναι υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο κ.Ζέλεφ, που είναι και στενόπς συνεργάτης του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κ.Μπορίσοφ, ήρθε στο Τυχερό προσκεκλημένος του δημοτικού συμβούλου της Δημοπτικής Ενότητας Τυχερού Απόστολου Δαβή και μάλιστα διέμενε στον ανακαινισμένο Οικοτουριστικό ξενώνα “Θράσσα” από τον οποίο και εντυπωσιάστηκε. Ο κ.Δαβής  τον ξενάγησε την πρώτη ημέρα στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί.


Στο περιθώριο της επισκέψεώς του συζήτησαν τη δυνατότητα της περαιτέρω διεύρυνσης της τουριστικής διείσδυσης και προβολής του Δήμου Σουφλίου στη μεγάλη και γειτονική αγορά της Βουλγαρίας αφού διαθέτει πλέον την ξενοδοχειακή υποδομή. Παράλληλα το 1° και 2° workshop του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού, που πραγματοποιήθηκε σε Σουφλί και Σόφια αντίστοιχα, ενισχύει την μελλοντική προοπτική της συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας, ο Βούλγαρος πολιτικός ξεναγήθηκε στον ποταμό Έβρο, στο ύψος του Τυχερού και ενημερώθηκε από τον κ.Δαβή για το πρόβλημα των πλημμυρών που αντιμετωπίζει η περιοχή τους χειμερινούς μήνες, καθώς και για τον τρόπο της οριστικής επίλυσής του, που δεν είναι άλλος, από την ευθυγράμμιση του ποταμού, αλλά και στην παρούσα φάση στη σωστή διαχείριση των υδάτων εκ μέρους της Βουλγαρίας.


Επίσης, επισκέφθηκαν το Φυλαχτό και την ιδιωτική συλλογή με σπάνια αρχαία αντικείμενα της ευρύτερης περιοχής, του λαογράφου- ερευνητή κ. Βασίλη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του, στην ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους του Φυλαχτού. Ένας δάσος που είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα απολιθωμένα δάση της Ευρώπης, όπου και φυλάσσεται απολιθωμένος κορμός Δρυός μήκους 20 μ. και ηλικίας 40 εκ. ετών, ο παλαιότερος σε ελλαδικό έδαφος.