Σαμοθράκη: Τεράστια προβλήματα από την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων κατασκηνωτών

Σαμοθράκη: Τεράστια προβλήματα από την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων κατασκηνωτών

Η τουριστική περίοδος σιγά-σιγά βαδίζει προς το τέλος της και στην Σαμοθράκη αρχίζουν να κάνουν τον απολογισμό για φέτος, αν και στο πανέμορφο νησί του Έβρου υπάρχουν σημαντικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες του Αυγούστου, αλλά και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό που συμφωνούν πάντως όλοι, είναι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές. Γιατί η ανεξέλεγκτη δράση τους, η ασυδοσία και τα… γκέτο που δημιουργούν στις περιοχές όπου κατασκηνώνουν, αν και από το νόμο απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ, δημιουργούν σοβαρά θέματα και πλήγμα στην “εικόνα” του νησιού σε πολλούς από τους υπόλοιπους επισκέπτες που επιλέγουν την Σαμοθράκη για τις διακοπές τους. Ακόμα και θέματα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά ακόμα.

Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που μας έκανε φιλικό ζευγάρι από την Αθήνα, το οποίο επέλεξε για τις διακοπές του το νησί και μάλιστα χρησιμοποίησε στις αρχές Αυγούστου το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που ξαναμπήκε φέτος από το Λαύριο για να μεταβούν εκεί μαζί με τα δυο μικρά τους παιδιά. Όταν λοιπόν αποφάσισαν να επισκεφθούν την “Γριά Βάθρα”, έφριξαν με όσα είδαν. Γυμνοί κατασκηνωτές, άλλοι σε… περίεργη κατάσταση και με φανερή την επήρρεια ναρκωτικών, που φοβόσουν ακόμα κιαι να τους κοιτάξεις.

“Βρώμα και δυσοδία παντού. Σκηνές και αντικείμενα τους ακόμα και μέσα στο μονοπάτι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα μικρά μας παιδιά έπαθαν σοκ όταν μέρα μεσημέρι ένα αντρόγυνο ολόγυμνο έκανε σεξ χωρίς να έχει την παραμικρή κάλυψη. Έξω από την σκηνή και αδιαφορώντας αν από εκεί περνάει κόσμος πηγαίνοντας στη “Γριά Βάθρα”. Δεν είμαι σεμνότυφος, αλλά μου θύμιζε περισσότερο γκέτο που κινδύνευες ανά πάσα στιγμή αν έλεγες το παραμικρό”, μας είπε τηλεφωνικά ο φίλος και μας έστειλε και τις φωτογραφίες αυτές που τράβηξε με πολύ προφύλαξη.

Είναι γεγονός ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την κατάσταση αυτή και κάτι πρέπει να γίνει. Όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και θα πρέπει ο δήμος Σαμοθράκης πρώτα απ’ όλα και ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας να συγκαλέσουν από τώρα συσκέψεις για του χρόνου για να σταματήσει όλο αυτό.

Αν η αστυνομία δεν έχει προσωπικό στο νησί για να επέμβει και να μην επιτρέπει το ελεύθερο κάμπινγκ που απαγορεύεται, ας ζητήσει ενισχύσεις για λίγες μέρες από την Αλεξανδρούπολη. Τις κινητές αστυνομικές μονάδες που πραγματοποιούν επισκέψεις σε διάφορα χωριά του Έβρου και στην Σαμοθράκη δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους. Η κατάσταση σίγουρα έφτασε στο απροχώρητο και δεν πάει άλλο.