Σοβαρό πλήγμα στο Φεστιβάλ Τυχερού όσα έγιναν φέτος

Σοβαρό πλήγμα στο Φεστιβάλ Τυχερού όσα έγιναν φέτος

Σοβαρό πλήγμα στην “εικόνα” και την φήμη του Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού, αποτελούν όσα έγιναν στην φετινή διοργάνωση. Με την ακύρωση της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων, αλλά και το προσωρινό πρόβλημα (λύθηκε τελικά) της εμφάνισης ενός βασικού συγκροτήματος που είχε προγραμματιστεί για την τρίτη ημέρα.

Όλα αυτά μάλιστα έχουν προκαλέσει την αντίδραση αρκετών δημοτικών συμβούλων του δήμου Σουφλίου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ζητήσει ήδη από τον δήμαρχο Βαγγελη Πουλιλιό προφορικά, αλλά θα το θέσουν και γραπτά, να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις κάποιο μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν και το σημαντικό ερώτημα, πως γίνεται αυτοί να ψήφισαν υπέρ της δωρεάν παραχώρησης του χώρου απέναντι από το οικοτουριστικό συγκρότημα “ΘΡΑΣΣΑ” και η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Νεολαίας να το επινοικιάσει έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την Kazan db., η οποία και διαχειρίστηκε το πρόγραμμα, τους καλιτέχνες και γενικότερα όλη την διοργάνωση ως συνδιοργανώτρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Την στιγμή που όλοι περίμεναν την έναρξη του Φεστιβάλ Νεολαίας στις 18 Αυγούστου, με το πρόγραμμα της πρώτης μέρας να περιλαμβάνει τον συντοπίτη μας Μιχάλη Κουινέλη με τους STAVENTO, τον Δήμο Αναστασιάδη και τους VEGAS, αρκετοί από διάφορα σημεία του Έβρου είχαν ξεκινήσει για το Τυχερό, στις 5 το απόγευμα, τέσσερις ώρες πριν το ξεκίνημα, ο εκ των βασικών υπεθύνων της διοργάνωσης Δημήτρης Δαρούσης, με ανάρτηση του ενημέρωνε ότι η πρώτη μέρα ακυρώνεται, λόγ… σοβαρού τεχνικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα έγραψε στο facebook: “ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΧΕΡΟΥ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω ενός σοβαρού τεχνικού προβλήματος που προέκυψε τελευταία στιγμή (σοβαρή ζημιά στον τεχνικό εξοπλισμό σε χθεσινή συναυλία ) μας είναι αδύνατο να να διεκπεραιώσουμε, παρά τις τεράστιες προσπάθειες μας , όπως είναι προγραμματισμένη την πρώτη μέρα ( VEGAS, STAVENTO, ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ) του φεστιβάλ Τυχερού . Για τον λόγο αυτό η οργανωτική επιτροπή για σήμερα αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια βράδια με τα συγκροτήματα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και ΙΩΝΟΣ με ελεύθερη είσοδο στον χώρο του φεστιβάλ.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Για αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η εταιρεία ήχου Noardos sound , η οποία θα διεκπεραιώσει τις επόμενες 2 μέρες του Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού στο ακέραιο. Είναι το πρώτο τέτοιο γεγονός πους μας συμβαίνει στα 15 χρόνια του φεστιβάλ και ελπίζουμε να είναι και το τελευταίο.
Παρόλα αυτά οι καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον σύλλογο και την παράγωγη κάνουν προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διεκπεραιωθεί η μέρα αυτή . Σε αυτή την περίπτωση τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί θα ισχύουν κανονικά. Για τους κατόχους των εισιτηρίων που θέλουν να τα εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους θα βγει ανακοίνωση με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή πριν το τέλος του φεστιβάλ. Ακόμα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν τα εισιτήρια τους σε οποιαδήποτε άλλη μέρα του φεστιβάλ ( 19/8 Βασίλης Καρράς, 20/8 tycherock) χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν κάποια χρηματική διάφορα στο εισιτήριο.
Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση και σας υποσχόμαστε το καλύτερο 2ήμερο του φεστιβάλ Τυχερού”.

Φυσικά καμιά νέα ημερομηνία δεν βρέθηκε για να εμφανιστούν οι καλιτέχνες της πρώτης ημέρας, ενώ ακούγονται διάφορα ως αιτία της ακύρωσης. Είναι πάντως ένα ερώτημα, πως γίνεται όταν υπάρχει τόσο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, να ανακοινώνεται κυριολεκτικά την… τελευταία στιγμή αυτό ως αιτία ακύρωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ. Η κατάσταση απλά “σώθηκε” λόγω της παρουσίας του Βασίλη Καρρά τη δεύτερη μέρα, αν και για την παρουσία του στη σκηνή, τον τρόπο και το χρόνο που τραγούδησε, εκφράστηκαν επίσης πολλά παράπονα και απόψεις. Γι’ αυτό πάντως δεν έχει καμιά ευθύνη η οργανωτική επιτροπή, αφού όσοι πήγαν να ακούσουν τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, έπρεπε να γνωρίζουν ότι πλέον το θέμα της συναυλίας… δεν το έχει.

Την τρίτη ημέρα δημιουργήθηκε επίσης προσωρινό πρόβλημα με ένα από τα συγκροτήματα που θα εμφανίζονταν, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πάρει μέρος και μάκιστα αυτό οφείλεται στην οργανωτική επιτροπή η οποία και παραδέχθηκε ότι έχει την πλήρη ευθύνη, αλλά τελικά βρέθηκε λύση και εμφανίστηκε, ενώ “εξαφανίστηκε” και η σχετική ανάρτηση από την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook.

Όλα αυτά έχουν λοιπόν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ζητούν να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την οργανωτική επιτροπή και συγκεκριμένα τον κ.Δαρούση που είναι και εκείνος που… εμφανίζεται περισσότερο ως εκπρόσωπος της από την θέση του αντιπροέδρου, προκειμένου να μην… σέρνονται διάφορες φήμες κυρίως για την αιτία ακύρωσης της πρώτης ημέρας. Πάντως οι περισσότεροι ξεκαθάρισαν στον δήμαρχο Σουφλίθου ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν υπέρ της δωρεάν παραχώρησης του χώρου στην οργανωτική επιτροπή και αυτή να τον εκμισθώνει σε ιδιωτική εταιρεία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τα οικονομικά θέματα της διοργάνωσης.