Αποστολή στην Ισλανδία του δήμου Αλεξανδρούπολης για τεχνογνωσία στη γεωθερμία

Αποστολή στην Ισλανδία του δήμου Αλεξανδρούπολης για τεχνογνωσία στη γεωθερμία

Αποστολή στην μακρινή Ισλανδία θα πραγματοποιήσει από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου αποστολή του δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενημερωθούν για την τεχνογνωσία στο θέμα της γεωθερμίας, αφού η  σκανδιναβική χώρα θεωρείται κορυφαία στον κόσμο στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου τρόπου ενέργειας. 

Στην αποστολή επικεφαλής θα είναι ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας, ο άνθρωπος που χρόνια τώρα παλεύει το συγκεκριμένο θέμα και έχει καταφέρει ήδη με την συμπαράσταση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη πολύ σημαντικά πράγματα στην αξιοποίηση της γεωθερμίας για την παραγωγή ενέργειας. θα μετέχουν ακόμα ο επικεφαλής του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός και δυο εξαιδικευμένα στελέχη του δήμου.

Τα έξοδα του ταξιδιού δεν θα επιβαρύνουν μάλιστα ούτε ένα ευρώ τον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά θα καλυφθούν από τι δίκτυο των χωρών που μετέχουν στην συνεργασία αξιοποίησης γεωθερμίας(Λιχτενστάιν, Ιρλανδία, Ισλανδία και Ελλάδα), ενώ μετά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την περιοχή μας, μέσα στο Σεπτέμβριο θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη κορυφαίοι Ισλανδοί στον τομέα της γεωθερμίας.