Πως θα πάει στην Κίνα ο Πουλιλιός, αφού τρέμει τα αεροπλάνα;

Πως θα πάει στην Κίνα ο Πουλιλιός, αφού τρέμει τα αεροπλάνα;

Μια εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση απηύθυνε ο Κινέζος Πρέσβης ZOU Xiaoli στον δήμαρχο Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, να επισκεφθεί την πατρίδα του τον ερχόμενο Οκτώβριο για μια Παγκόσμια Διάσκεψη κρατών και πόλεων που ασχολούνται με το μετάξι.

Η εκδήλωση μάλιστα θα γίνει στην πόλη που κατάγεται ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, η οποία έχει πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους. Μόνο που ο κ.Πουλιλιός αν και θα ήθελε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και να βρεθεί εκεί, έχει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που καθιστά αμφίβολλο αν τελικά ταξιδέψει στην μακρινή χώρα. Όπως εξήγησε στον κ. Xiaoli, τρέμει κυριολεκτικά τα αεροπλάνα και δεν έχει ταξιδέψει ποτέ του με αυτά.

Φυσικά η ειλικρινής εξομολόγηση του έκανε τους πάντες να γελάσουν, ενώ η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Σοφία Στάικου είπε στον δήμαρχο Σουφλίου ότι θα ταξιδέψουν μαζί και θα προσπαθήσει να τον τονώσει ψυχολογικά ώστε να ξεπεράσει τις φοβίες του. Το πιθανό πάντως είναι, να ξεκινήσει από τώρα οδικώς για την Κίνα ο Πουλιλιός, για να φτάσει τον Οκτώβριο που θα γίνει αυτό το κορυφαίο γεγονός.