Επίσκεψη Κινέζου πρέσβη: Άλλαξαν αεροπλάνο, κινέζα ελεγκτής και τα ροζέ κρασιά της ΜΕΛΜΑΡ

Επίσκεψη Κινέζου πρέσβη: Άλλαξαν αεροπλάνο, κινέζα ελεγκτής και τα ροζέ κρασιά της ΜΕΛΜΑΡ

Πολύ σημαντική ήταν δίχως αμφιβολία η διήμερη επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στην Αθήνα ZOU Xiaoli και της συζύγου του κ.NINGYi στην περιοχή μας και συγκεκριμένα σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Σουφλί.

Το evros-news.gr ήταν η μοναδική ενημερωτική ιστοσελίδα του Έβρου που κάλυψε πολύ αναλυτικά την συγκεκριμένη επίσκεψη, η οποία από γνώστες των οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Υπάρχουν όμως και αρκετές… λεπτομέρεις και παραλειπόμενα, που δεν έγιναν γνωστά από την παρουσία του.

Αρχικά, η πτήση από την Αθήνα για την Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή καθυστέρησε, γιατί σύμφωνα με συνεπιβάτες του άλλαξε το αεροπλάνο και αντί για το ελικοφόρο της Ολυμπιακής, χρησιμοποιήθηκε μεγαλύτερο, επειδή ταξίδευε ο Πρέσβης της Κίνας. Στον έλεγχο εισιτηρίων πριν την επιβίβαση, η μια από τις κοπέλες που τα τσέκαραν ήταν… κινέζα, προς τιμήν του προφανώς.

Ο κ.ZOU Xiaoli με την σύζυγο του και όλη την υπόλοιπη αντιπροσωπεία, χρησιμοποίησαν ένα μαύρο βαν για τις μετακινήσεις τους, ενώ υπήρχε και συνοδευτικό της ασφάλειας του αλλά και της αστυνομίας του Έβρου. Στο νησί της Σαμοθράκης ταξίδεψε με το ΣΑΟΣ ΙΙ και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον εκπρόσωπο τύπου της κινεζικής πρεσβείας, του προσφέρθηκε μια από τις ελάχιστες καμπίνες του πλοίου, αλλά και ένα καλάθι με τα κορυφαία κρασιά του φημισμένου Οινοποιείου ΜΕΛΜΑΡ της Σαμοθράκης. Προσφορά του ιδιοκτήτη της SAOS Ferries αλλά και της ΜΕΛΜΑΡ Φώτη Μανούση.

Κρασιά από το συγκεκριμένο οινοποιείο, είχε και το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα που του προσέφερε ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, ενώ στο βραδινό δείπνο ο Κινέζος Πρέσβης μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια, ιδιαίτερα για το ροζέ κρασί της ΜΕΛΜΑΡ. Το βράδυ δανυκτέρευσε τελικά στην κορυφαία ξενοδοχειακή μονάδα του κ.Δημοσθένους και όχι στην βίλα του, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες.

Στο Σουφλί πήρε μια ολομέταξη γραβάτα δώρο από τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Πουλιλιό και αυτός του προσέφερε ένα ολοκκόκινο βάζο, από τα φημισμένα κινέζικα, το οποίο μάλιστα προέρχεται από την πόλη που κατάγεται. Όσο για την σύζυγο του, της δόθηκε από τον κ.Πουλιλιό ένα μεταξωτό φουλάρι, ενώ και η ίδια προσέφερε το ίδιο στην σύζυγο του δημάρχου, αλλά από κινέζικο μετάξι.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης, ήταν ασφαλώς η παραγωγή μεταξιού με τον παραδοσιακό τρόπο και με την βοήθεια μιας Σουφλιώτισσας που είχε ζεστάνει τα κουκούλια, στο Μουσείο μετάξης του Πολιτιστικού Κέντρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.