Αλεξανδρούπολη: Σκέψεις για παράταξη στις δημοτικές εκλογές απ’ τον Βαγγέλη Μυτιληνό

Αλεξανδρούπολη: Σκέψεις για παράταξη στις δημοτικές εκλογές απ’ τον Βαγγέλη Μυτιληνό

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένο ότι θα διεξαχθούν το 2019, σε αντίθεση με τις εθνικές, που η Κυβέρνηση επιμένει πως θα γίνουν τότε, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις επισπεύσει. Ήδη πάντως άρχισαν σιγά-σιγά να ακούγονται ονόματα υποψηφίων, να γίνονται ζυμώσεις, συναντήσεις, συζητήσεις και να εκφράζονται προθέσεις.

Από την στιγμή άλλωστε που θα ισχύσει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση και όποια παράταξη πάρει έστω και ένα μικρό ποσοστό θα μπορεί την… επόμενη μέρα να παίξει καθοριστικό ρόλο και να απαιτήσει πράγματα, είναι φυσικό όλη αυτή η εξέλιξη να «ανοίξει» την όρεξη πολλών.

Στην Αλεξανδρούπολη, όλο και περισσότερο ακούγεται τον τελευταίο καιρό, ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βαγγέλης Μυτιληνός, το σκέφτεται να δημιουργήσει δική του παράταξη και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος δήμαρχος. Το υποστηρίζουν άνθρωποι που έχουν πολύ καλές σχέσεις μαζί του και φυσικά συζητούν, αλλά και κάποιοι που γνωρίζουν αρκετά καλά πρόσωπα και πράγματα στον χώρο των ζυμώσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν μάλιστα δυο απόψεις για τους στόχους που έχει, ο εκ των στενών συνεργατών του νυν δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, Η μία λέει πως ποντάροντας στον καινούργιο νόμο, πιστεύει ότι παίρνοντας ακόμα και ένα ποσοστό που δεν θα ξεπεράσει το 5 %, θα μπορεί να έχει ρόλο και λόγο για την… επόμενη μέρα και άρα να απαιτήσει κάποια πράγματα.

Η δεύτερη που προέρχεται από την αντιπολίτευση, αναφέρει πως θα παίξει τον ρόλο του… αναχώματος σε όσους είναι δυσαρεστημένοι από τον κ.Λαμπακη, ώστε να μην φύγουν προς άλλες κατευθύνσεις οι ψήφοι και θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεργαστούν αμέσως μετά τις εκλογές οι δυο τους.