Διδυμότειχο: Πρόταση Πατσουρίδη για συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων Καβάφη  στον διαπρεπή συντοπίτη του Α. Σίμογλου

Διδυμότειχο: Πρόταση Πατσουρίδη για συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων Καβάφη στον διαπρεπή συντοπίτη του Α. Σίμογλου

Πρόταση στον διαπρεπή συμπατριώτη του Αθανάσιο Σίμογλου να παρουσιάσει το έργο του με μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη και στο Διδυμότειχο, στη γενέτειρά του, έκανε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης. 

«Πρότεινα στον διαπρεπή συμπατριώτη μας Αθανάσιο Σίμογλου να παρουσιάσει το έργο του για τον Καβάφη και στο Διδυμότειχο, στη γενέτειρά του», δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, μετά τη συνάντησή με τον κ. Σίμογλου, ο οποίος τον επισκέφτηκε μετά της συζύγου του Ασπασίας Τσιβιτή, στο γραφείο του στο δημαρχείο χθες Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017. Κατά τη διάρκεια της ο κ. Πατσουρίδης διατύπωσε την πρότασή του για την πραγματοποίηση συναυλίας-παρουσίασης των μελοποιημένων ποιημάτων του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.

Να σημειώσουμε ότι το 2011 κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μουσικό έργο με τα 36 μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη, που αποτελεί για τον ιατρό και μουσουργό Αθανάσιο Σίμογλου ένα έργο ζωής. Ο Αθανάσιος Σίμογλου είναι ένα ξεχωριστό παράδειγμα επιστήμονα και δημιουργού, που εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην περιοχή της Στουτγάρδης της Γερμανίας.