Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης και Λήμνου συζήτησαν Βίτσας και Μαρινάκης

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης και Λήμνου συζήτησαν Βίτσας και Μαρινάκης

Επίσκεψη στη Λήμνο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση τους ήταν η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο νησιών η ενεργοποίηση της οποίας εφόσον επιτευχθεί πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Η προοπτική εμπορικών, οικονομικών συναλλαγών των κατοίκων της Λήμνου με την Σαμοθράκη, την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο γενικότερα είναι σημαντική. Επίσης, η επανασύνδεση θα επιφέρει και τόνωση της τουριστικής κίνησης για τα δύο νησιά.
Οι γραμμές μέσω των οποίων μπορεί αυτό να εξασφαλιστεί είναι:
1) Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος, γραμμή η οποία υποστηρίζεται από τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
2) Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια φέτος και εφόσον υποστηριχθεί θα αποδώσει περισσότερα στο μέλλον.
3) Η απευθείας σύνδεση Σαμοθράκη – Λήμνου.
Συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές ενέργειες υποστήριξης και αναζήτησης κατάλληλου πλοίου (αν υπάρξει ανάγκη) για την εξυπηρέτηση των γραμμών.