Ο Βαμβακερός ξέρει από γεωθερμία και πάει… Ισλανδία;

Ο Βαμβακερός ξέρει από γεωθερμία και πάει… Ισλανδία;

Την μετάβαση αντιπροσωπείας του δήμου Αλεξανδρούπολης στην μακρινή Ισλανδία από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου, , προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει τεχνογνωσία για τη γεωθερμία η οποία στην μακρινή αυτή χώρα αξιοποιείται σε απόλυτο βαθμό, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. 

Να το ξεκαθαρίσουμε, ότι ο δήμος δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο ταξίδι, αφού τα έξοδα της τετραμελούς αντιπροσωπείας θα καλυφθούν από το  δίκτυο των χωρών που μετέχουν στην συνεργασία αξιοποίησης γεωθερμίας(Λιχτενστάιν, Ιρλανδία, Ισλανδία και Ελλάδα). Το ίδιο ισχύει και για την επίσκεψη μέσα στο Σεπτέμβριο αντιπροσωπείας κορυφαίων Ισλανδών στον τομέα της γεωθερμίας, οι οποίοι θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη.

Εκείνο που δεν μπορεί να καταλάβει και να εξηγήσει κάποιος, είναι η συμμετοχή του Προέδρου του Πολυκοινωνικού Κέντρου του δήμου Αλεξανδρούπολης στην αποστολή αυτή. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φαλέκας είναι ο καθ ύλην αρμόδιος, γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην περιοχή μας αλλά και στην Ελλάδα το θέμα της γεωθερμίας και φυσικά θα είναι επικεφαλής. τα δυο στελέχη του δήμου, υπάλληλοι αρμόδιοι για τέτοια θέματα επίσης.

Ο κ.Βαμβακερός με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε να ταξιδέψει στο μακρινό Ρέικιαβικ και όχι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για παράδειγμα; Ξέρει από γεωθερμία; Γνωρίζει το αντικείμενο ή μήπως θα χρειαστεί να γίνει εκεί καμιά απ ευθείας ανάθεση, σαν και αυτή που έκανε πριν λίγο καιρό ως Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για μελέτη καταπολέμησης της φτώχιας και κόστισε 24.000 ευρώ στον δήμο όπως αποκάλυψε το evros-news.gr; Προφανώς και όχι. Ρητορικό είναι το ερώτημα, αλλά πραγματικό το ταξίδι στο άγνωστο Ρέικιαβικ και την μακρινή Ισλανδία…