ΕΠΣ Έβρου: Προς αναβολή η κλήρωση των πρωταθλημάτων. Ο Απαλός δέχθηκε να… ανέβει στην Α’ κατηγορία

ΕΠΣ Έβρου: Προς αναβολή η κλήρωση των πρωταθλημάτων. Ο Απαλός δέχθηκε να… ανέβει στην Α’ κατηγορία

Προς αναβολή οδεύει όπως όλα δείχνουν η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου που είχε οριστεί ανεπίσημα να γίνει στην Αλεξανδρούπολη την προσεχή Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, πρώτη Τετάρτη του μήνα.

Η κλήρωση οδηγείται σε αναβολή, αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για αυτό αφού έτσι κι αλλιώς η ενημέρωση που είχε γίνει στις ομάδες ήταν ανεπίσημη. Όσο για τον λόγο της αναβολής; Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ο χάρτης των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν.

Επισήμως είχε δοθεί προθεσμία ως τις 31 Αυγούστου για να δηλωθούν οι συμμετοχές, ώστε να εγκριθούν σε ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου το απόγευμα της Παρασκευής, 1ης Σεπτεμβρίου. Τέτοιο ΔΣ όμως δεν έγινε και ούτε εκδόθηκε σχετική πρόσκληση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν τελευταία στιγμή να δηλωθούν με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Παράλληλα, οι αρνήσεις για την 12η κενή θέση στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις ομάδων και από την Β’ Κατηγορία δημιουργούν έναν γόρδιο δεσμό που θα πρέπει να λύσει το ΔΣ. Θα γίνει η Α’ Κατηγορία μόνο με 11 ομάδες ή θα αναζητηθεί πάση θυσία 12η; Θα συμπτυχθούν σε δύο οι όμιλοι της Β’ Κατηγορίας ή θα παραμείνουν τρεις και με λιγότερες ομάδες;

Όλα αυτά για να απαντηθούν όμως, πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και στην Ελλάδα όπου όλοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή να δηλωθούν ή να… ξεδηλωθούν, ακόμα αυτό το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της εβδομάδας, ακολούθως να διεξαχθεί το ΔΣ που κανονικά είχε υπολογισθεί ότι θα γίνει την περασμένη Παρασκευή, να απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα και ακολούθως να ληφθεί η απόφαση για την ημερομηνία της κλήρωσης, που πάντως είναι πλέον σχεδόν απίθανο να διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Απαλός δέχθηκε να είναι η 11 ομάδα. Η 12 όμως;

Την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου για να καλύψει το ένα από τα δύο κενά που έχουν δημιουργηθεί επιβεβαίωσε η δευτεραθλήτρια του νοτίου ομίλου της Β’ Κατηγορίας Νίκη Απαλού. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι σχετικές πληροφορίες που έχει μεταφέρει εδώ και εβδομάδες το ThrakiSportS.

Συνεχίζεται ωστόσο το θρίλερ για την δωδέκατη ομάδα, καθώς σε ανεπίσημο ερώτημα που δέχθηκε από την ΕΠΣ Έβρου, ο τριταθλητής στο νότιο όμιλο ΑΟ Μαΐστρου αρνήθηκε την άνοδο.

Κάποιος άλλος τριταθλητής δεν υπάρχει, καθώς από τον βόρειο και κεντρικό όμιλο οι αντίστοιχες ομάδες το πιθανότερο είναι να μην συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου. Κατόπιν αυτού, δύο σενάρια υπάρχουν και αναμένεται να εξεταστούν. Θεωρητικά μπορούν να ερωτηθούν οι τέταρτοι των τριών ομίλων.

Ωστόσο επειδή υπάρχει η εκτίμηση ότι από την στιγμή που δεν αποδέχονται πρωταθλητές, δευτεραθλητές και τριταθλητές, δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο με τους τέταρτους (εν προκειμένου ΑΟ Μάκρης, Δόξα Δόξης και Ακρίτα Αρμενίου), επιστρέφει στο προσκήνιο το αρχικό σενάριο που είχε επισημάνει αρμόδια πηγή στο ThrakiSportS μετά την αποχώρηση του Άλεξ.

Ποιο είναι αυτό; Να διεξαχθεί τελικά η Α’ Κατηγορία με 11 ομάδες και κάθε αγωνιστική κάποια ομάδα να έχει ρεπό. Τελικές αποφάσεις αναμένονται τελικά στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Πηγή: thrakisports.gr