Πέτροβιτς-Γκότσης: Εμπρησμός οι φωτιές στην Πυλαία Φερών. Ξεκίνησαν ρίψεις δυο αεροπλάνα και ελικόπτερο(video+φωτό)

Πέτροβιτς-Γκότσης: Εμπρησμός οι φωτιές στην Πυλαία Φερών. Ξεκίνησαν ρίψεις δυο αεροπλάνα και ελικόπτερο(video+φωτό)

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες στην περιοχή του χωριού Πυλαία, αλλά και στα Κοίλα και την Ιτέα, όπου ξέσπασαν συνολικά τρεις εστίες φωτιάς από χθες στις 9 το βράδυ, κάτι που σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, δείχνει ότι πρόκειται για εμπρησμό. Αυτή είναι και η εκτίμηση της Πυροσβεστικής.

Μόλις ξημέρωσε άρχισε άμεσα ρίψεις νερού και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, συνεπικουρώντας το εξαιρετικά δύσκολο έργο των περισσότερων από 85 ανδρών της Πυροσεβστικής, οι οποίοι με 30 οχήματα κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη νύχτα να περιορίσουν και να σβήσουν την φωτιά.

Το πρώτο μέτωπο ήταν στο χωριό Πυλαία, ενώ ελάχιστα αργότερα ξέσπασε και δεύτερο μεταξύ Πυλαίας-Καβησσού. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ της Πυροσβεστικής Ναθαναήλ Ρήγας έδωσε άμεσα εντολή και έφτασαν ενισχύσεις από όλες τις Υπηρεσίες του Έβρου, αλλά και τη γειτονική Ροδόπη, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης βοηθούσαν και μηχανήματα της Περιφέρειας, του στρατού και του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Λίγο αργότερα ξέσπασε και τρίτο μέτωπο μεταξύ των χωριών Κοίλα και Ιτέας, κάτι που έκανε όλους να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Αυτό άλλωστε έγραψε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς στο facebook, ενώ ακούγεται να το λέει  και ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης που ήταν όλη νύχτα στην περιοχή και ανέβασε το βίντεο στον προσωίκό του λογαριασμό.

Η φωτιά στην Πυλαία Φερών χθες βράδυ .

Gepostet von Νικόλαος Γκότσης am Dienstag, 5. September 2017

Πάντως τα χωριά Πυλαία, Καβησσό, Ιτέα και Κοίλα που ανάμεσα τους ξέσπασαν τα μέτωπα της φωτιάς δεν κινδύνεψαν, αλλά σίγουρα η καταστροφή που προκλήθηκε από τον εμπρηστή ή τους εμπρηστές είναι νεγάλη.