Κεραία WIND: Δικαιώθηκε ο αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών και η υγεία των παιδιών

Κεραία WIND: Δικαιώθηκε ο αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών και η υγεία των παιδιών

Δικαιώθηκε ο αγώνας των γονέων, των εκπαιδευτικών και όσων από την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης ξεσηκώθηκαν εναντίον των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της WIND, οι οποίες τοποθετήθηκαν  σε πολυκατοικία επίο της οδού Οψικίου, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου φοιτούν πάνω από 3.500 μαθητές.

Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν εδώ και ένα μήνα όσοι αντιδρούσαν, με συνεχείς επισκέψεις στους φορφείς της πόλης και την κινητοποίηση τους, είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να… κάνει πίσω και με επιστολή της στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, να δεσμευθεί ότι θα γίνει οριστική απόσυρση του σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας έως τις 4-10-2017.

Χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης δόθηκε αναβολή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να μεριμνήσουν όλες οι πλευρές για να κλείσει η συγκεκριμένη υπόθεση εξωδικαστικά και βασιζόμενη στην έγγραφη επίσημη δέσμευση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας προς τον κ.Λαμπάκη, στο πλαίσιο όπως τονίζεται της κοινωνικής ευθύνης και της σύμπνοιας με το κοινωνικό σύνολο. Το έγγραφο που κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο, αλλά προφανώς αν δεν είχαν ξεσηκωθεί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί πολίτες, η… κοινωνική ευθύνη θα είχε πάει περίπατο.

Μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις πάντως, η προγραμματισμένη για τις 17 Σεπτεμβρίου συναυλία διαμαρτυρίας στον χώρο των σχολείων, δεν πρόκειται να ματαιωθεί αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Παράλληλα, οι Σύλλογοι Γονέων και εκπαιδευτικών καλούν σε ενημερωτική συνάντηση σήμετα Πέμπτη ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης (οδός «Ικτίνου 12», απέναντι από το 1ο Γενικό Λύκειο)

Η συνάντηση διοργανώνεται με σκοπό:

  1. Την ενημέρωσή σας για τις εξελίξεις αναφορικά με την άμεση απόσυρση της κεραίας σταθμού ξηράς κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία επί των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη στην Αλεξανδρούπολη, δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.
  2. Τον από κοινού συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας (αγιασμός, ενημέρωση γονέων/μαθητών/εκπαιδευτικών, “Συναυλία για τη Ζωή”, Επιστημονική Ημερίδα κ.α.).