Κεντροαριστερά: Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα είναι σε λίγο… περισσότεροι από τους ψηφοφόρους

Κεντροαριστερά: Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα είναι σε λίγο… περισσότεροι από τους ψηφοφόρους

 

Ένας ακόμα υποψήφιος, ο 8ος στη σειρά, προστέθηκε σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Όπως το πάνε, σε λίγο οι υποψήφιοι αρχηγοί θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους που έχουν απομείνει.

Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και αποτελεί άλλωστε τον βασικό πόλο του νέου σχήματος, είναι γνωστό πως… μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τόσο κορυφαία στελέχη, αλλά πολλά μικρομεσαία και άτομα που επί πολλά χρόνια των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχαν διάφοφες κρατικοδίαιτες θέσεις. Βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί το αραλίκι και για κάοιους η… μάσα στο δημόσιο.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο κύριος λόγος που αρκετοί ψήφισαν την σημερινή Κυβέρνηση, αν και “ευεργετήθηκαν” πολλαπλά από το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω αρκετούς, που ολόκληρη η όλη οικογένεια τους διορίστηκε με διάφορους τρόπους στη… σιγουριά του δημοσίου και με χαρακτηριστική ευκολία “πούλησαν” το κόμμα που υποτίθεται στήριζαν, γιατί πίστεψαν ότι η κατάσταση που υπήρχε με όλες τις κυβερνήσεις πριν από τα Μνημόνια, μπορεί να συνεχιστεί.

Οι υποψήφιοι λοιπόν ως τώρα είναι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας και τελευταίος που κατέθεσε υποψηφιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα έχει πάντως, τουλάχιστον στον Έβρο, ισχυρή επικοινωνιακή στήριξη από έναν φίλο του.