Περιοδεία Άδωνη Γεωργιάδη σε Αλεξανδρούπολη, Δέλτα Έβρου, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα (φωτορεπορτάζ)

Περιοδεία Άδωνη Γεωργιάδη σε Αλεξανδρούπολη, Δέλτα Έβρου, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα (φωτορεπορτάζ)

Περιοδεία στο νομό Έβρου πραγματοποίησε χθες ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσκεψης του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. 

Η παρουσία του κ.Γεωργιάδη ξεκίνησε το πρωί από την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα το Στρατόπεδο Κανδηλάπτη, όπου με την ιδιότητα του Τομεάρχη Άμυνας και συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή του και βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του στρατοπέδου για θέματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις. Ανέβηκε μάλιστα σε άρματα, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε πως στόχος της επίσκεψης του είοναι να διαπιστωθεί το υψηλό φρόνημα και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που βρίσκονται στο νομό και είναι έτοιμες αν χρειαστεί να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Δέλτα του Έβρου και ξεναγήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση.  Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καλύβες του ΔΕΛΤΑ και ενημερώθηκε πλήρως για ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα , αλλά και για την συνέχιση του προβλήματος . Ενημερώθηκε για το πρόβλημα των ζωονόσων και ότι αυτό συνεπάγετε για τον Έβρο, αλλά και για την αναγκαιότητα σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά μας, προκειμένου τα αγροτικά μας προϊόντα να βρουν διέξοδο προς τις παλιές μας αγορές.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Διδυμότειχο και συγκεκριμένα το δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ.Πατσουρίδης τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της πόλης, την ανάγκη να αναδειχθεί η τεράστια ιστορία της και να προχωρήσουν τα θέματα της αποκατάστασης του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά τεμένους Βαγιαζήτ, ενώ είναι άγνωστο αν του έθεσε και το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για το οποίο ΕΧΕΙ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ο κ.Γεωργιάδης, μια και ήταν από εκείνους που έκαναν το ‘ΈΓΚΛΗΜΑ” της συγχώνευσης του με το ΠΓΝΑλεξανδρούπολης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ στη συνέχεια πήγε στην Ορεστιάδα, τελευταίο σταθμό της μονοήμερης περιοδείας του στον Έβρο. Εκεί αρχικά παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Νομαρχικής Επιτροπής ΄Εβρου του κόμματος, καθώς και της ΟΝΝΕΔ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του.

Αυτή έγινε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, κάτι που σχολίασεκαι ο ίδιος με ενθουσιασμό στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενώ φυσικά με το γνώριμο ύφος και τρόπο του, ξεσήκωσε πολλές φορές τους Νεοδημοκράτες εξαπολύοντας τα βέλη του εναντίον της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του “συνεταίρου” του Πάνου Καμμένου.

Η ομιλία του έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αλλά και των πρώην βουλευτών του κόμματος Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση, του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και υποψήφιου τις πορηγούμενες εκλογές με τη Ν.Δ Μαρίνου Ουζουνίδη, του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και του πρώην δημάρχου της πόλης Βαρσαμάκη Βαρσαμακίδη.

Το βράδυ ο Άδωνης Γεωργιάδης παρακολούθησε στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, παρέα με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των συμμετεχόντων στη Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης των Πόλεων της Ειρήνης.

 

[post_gallery]