Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή σε Αμόριο, Κήπους και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες(φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή σε Αμόριο, Κήπους και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες(φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη και περιοδεία στο νομό Έβρου πραγματοποίησε χθες Σάββατο ο Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Επιθεώρησε τα έργα στον κάθετο αξονα, βρέθηκε στους Κήπους, αλλά και συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με αυτοδιοικητικούς, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες, κλείνοντας την παρουσία του με ομιλία στο Επιμελητήριο ‘Εβρου.

Η περιοδεία του ξεκίνησε με την επίσκεψη στο έργο του Καθέτου Οδικού Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο, στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες και επί τόπου σύσκεψη στον ανισόπεδο κόμβο του Αμορίου.

Εκεί ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο για την πρόοδο των εργασιών, παρουσία του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού. Συνοδευόταν από τον Τοπικό Βουλευτή και Αναπλ. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Άκη Παρασκευόπουλο καθώς και από κομματικούς παράγοντες του νομού.

Αυτοκριτική για το Τελωνείο Κήπων

Ακολούθησε η συνοριακή δίοδος και η Γέφυρα Κήπων, όπου χαιρέτισε τους φρουρούς και συνομίλησε για λίγο με τους στρατιωτικούς, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Τελωνείο των Κήπων. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, άκουσε από κοντά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και όργανα. Έκανε και αυτοκριτική, τονίζοντας ότι έχουν ευθύνες για την κατάσταση αυτή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με ενημερωτικές επισκέψεις σε θεσμικούς παράγοντες της πόλης, με πρώτο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της πόλης, τα προβλήματα της και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα για τις εξελίξεις που υπάρχουν με το πολύπλευρο ενδιαφέρον αξιοποίησης του. Ο κ.Καραμανλής δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο δρόμος για αξιοποίηση των λιμανιών και συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες, όπως η κινεζική Cosco άνοιξε επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με Πρωθυπουργό τον ξάδερφο του Κώστα Καραμανλή.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους Προέδρους και Κοσμήτορες των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που βρίσκονταιο στον Έβρο και άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. 

Το οδοιπορικό αυτό συνεχίστηκε με την κορυφαία σύσκεψη στο Νομαρχείο Έβρου, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακ. και Θράκης Χρήστος Μέτιος και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης του Έβρου  Δημήτρης Πέτροβιτς, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Πριν τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, το Επιμελητήριο Έβρου, επισκέφθηκε την εταιρεία Dasteri και στη συνέχεια είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη και τους επιχειρηματίες του νομού στο Επιμελητήριο Έβρου,το οποίο  αποκάλεσε “καρδιά” και φυτώριο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας, στην οποία επενδύει η Ν Δ για έξοδο από την κρίση.

Ακολούθησε η ομιλία του στον ίδιο χώρο, παρουσία στελεχών του κόμματος, πρώην βουλευτών, αλλά και μελών και πολιτών που ήθελαν να ακούσουν από το στόμα του νεαρού βουλευτή της Ν.Δ το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες του κόμματος αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές.