Ανδρέας Κουϊνέλης: Ο επίσης πολυτάλαντος, αδερφός του Μιχάλη Κουϊνέλη (Stavento)

Ανδρέας Κουϊνέλης: Ο επίσης πολυτάλαντος, αδερφός του Μιχάλη Κουϊνέλη (Stavento)

 

Είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα, αξιωματικός των Τεθωρακισμένων που προέρχεται από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, όμως δεν έχει μείνει μόνο σε αυτό. Πατέρας δυο αγοριών, δηλώνει λάτρης του Έβρου και δεν αλλάζει με τίποτα το πριγκιπάτο του, όπως αποκαλεί το χωριό στο οποίο μεγάλωσε, τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

Ασχολείται με χίλια δύο πράγματα και δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του μικρού του αδερφού, Μιχάλη. Αφοσίωση, πάθος και αγάπη, τον διακατέχει σε όλες του τις ασχολίες. Θέλει να είναι συνεπής σε αυτές, όχι για τους άλλους, αλλά για τον ίδιο του τον εαυτό. Θα μπορούσε να εφησυχαστεί στην σιγουριά και τον μισθό του στρατιωτικού, αλλά δεν το έκανε. Κοπιάζει για μια συνεχή αυτοβελτίωση.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε προπτυχιακά το τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και τώρα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Διοικητή Επιστήμη και τα Πληροφοριακά Συστήματα του ΤΕΙ Καβάλας, όπου πηγαινοέρχεται από την Αλεξανδρούπολη με την αγαπημένη του μηχανή. Την χρονιά που μας πέρασε, ολοκλήρωσε τις σπουδές του έτους με επιτυχία και συνεχίζει δυνατά όπως δηλώνει.

Αυτά δεν είναι τίποτε. Από μικρός στον αθλητισμό με μεγάλη του λατρεία να αποτελεί, το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Έχει μαύρη ζώνη και έξι ΝΤΑΝ, με συνεχή παρουσία δίπλα στο δάσκαλο του Γεώργιο Γραμματόπουλο. Υπήρξε αθλητής, είναι διαιτητής του αθλήματος αλλά και προπονητής στον σύλλογο που ανδρώθηκε, τον ΑΟΓ Αλεξανδρούπολης.

Του αρέσει όμως και το ποδόσφαιρο. Παίζει με τα φιλαράκια του όποτε μπορεί και συμμετέχει σε φιλικά παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αυτό που γίνεται κάθε χρόνο με την ομάδα των ΜΜΕ του Έβρου απέναντι σε αυτή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μιας και παίζει ποδόσφαιρο, είναι ασφαλώς και φίλαθλος. Όχι ακριβώς φίλαθλος, αλλά φανατικός οπαδός και υποστηρίζει την ΑΕΚ. Ταξιδεύει όποτε μπορεί στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό για να την παρακολουθήσει, γνωρίζεται με πολλούς παίκτες, προπονητές και παράγοντες της και γενικά είναι αυτό που λέμε «άρρωστος» με την… ΑΕΚ της καρδιάς του, όπως την αποκαλεί.

Να ήταν μόνο αυτά!!! Λατρεύει τις μηχανές και τα ταξίδια μ’ αυτές. Μαζί με τους φίλους του μπορεί να ξεκινήσουν από την Αλεξανδρούπολη και να ταξιδέψουν όχι απλά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, διανύοντας τεράστιες αποστάσεις. Με το «Αφρικανάκι» όπως αποκαλεί την αγαπημένη μηχανή, έχει γυρίσει και γνωρίσει αρκετά μέρη.

Ούτε και τώρα όμως τελειώσαμε. Ένα από τα χόμπι του είναι το… κυνήγι αλλά και η κυνοφιλία. Τη κυνηγετική περίοδο χάνεται στα βουνά κυνηγώντας με τα Αγγλικά του Σέτερ.

Ακόμα, ρθρογραφεί στο περιοδικό «Κυνηγός και Φύση» και για τα δύο, αλλά είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπή με θέμα τις υπαίθριες δραστηριότητες, στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Θράκης τον MAXIMUM FM. Η εκπομπή του έχει τον τίτλο: «Το Καταφύγιο των Κυνηγών» και από αυτή παρελαύνουν εκτός από εκπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων, κτηνίατροι, εκπαιδευτές κυνηγόσκυλων, κτηνίατροι και απλοί κυνηγοί.

Ανδρέα keep walking

 

[post_gallery]