Το 7ο τουρνουά “ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΟΥ” με Ορέστη, Α.Ε.Διδυμοτείχου και Ένωση Οινόης

Το 7ο τουρνουά “ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΟΥ” με Ορέστη, Α.Ε.Διδυμοτείχου και Ένωση Οινόης

Το 7ο τουρνουά ποδοσφαίρου «ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΟΥ» διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο της Οινόης στη μνήμη του αείμνηστου Σωτήρη Ηλιού, ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του από την «Ένωση» Οινόης και αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ορέστη, της Δόξας Βύρωνα και της Α.Ε.Διδυμοτείχου.

Ο αδικοχαμένος Σωτήρης, που υπήρξε ένα χαρισματικό, πληθωρικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, “έφυγε” από τη ζωή στα 27 του χρόνια μετά από τροχαίο δυστύχημα στις 18/6/2006, βυθίζοντας στο πένθος εκτός από τη φυσική του οικογένεια και ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια του νομού μας, καθώς το ταλέντο του στους αγωνιστικούς χώρους, είχε αναδειχθεί και αναγνωριστεί.


Στο φετινό (7ο) καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά συμμετείχαν με ομάδες τους η Ένωση Οινόης, ο Ορέστης και η Α.Ε. Διδ/χου. Παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του προέδρου του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο Αλέξανδρου Μπαρμπούδη, του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη, των γονέων και συγγενών του αείμνηστου Σωτήρη, παλαιμάχων ποδοσφαιριστών , διαιτητών και άλλων φίλων .

Αρχικά τελέστηκε από τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Άνω Οινόης π. Δημήτριο Τοντσίδη, αγιασμός και στη συνέχεια Τρισάγιο μπροστά στο μνημείο του, που από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2011 έχει τοποθετηθεί στο γήπεδο Οινόης, το οποίο και έκτοτε ονομάζεται «Γήπεδο Σωτήρη Ηλιού» και κάνει υπερήφανους όλους τους συμπατριώτες του. Τις δυο τελετές ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των Συλλόγων και σε ένδειξη τιμής για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή διεξάχθηκαν 35λεπτοι αγώνες.

Τους διαιτήτευσαν οι Θεόδ. Σκίνδρης, Τάσος Δαλής και Μαρία Σκίνδρη, ενώ μετά τους αγώνες ακολούθησε δεξίωση.
Για την ιστορία είχαμε τα εξής αποτελέσματα :
Ορέστης – Ένωση Οινόης 1 – 0 ( Βλάχος Αντ.).
Ορέστης – Α.Ε. Διδ/χου 1 – 0 (Μπαλλάκης Θέμ. με πέναλτι).

Α.Ε. Διδ/χου – Ένωση Οινόης 0 – 0.

 

[post_gallery]