Έρχονται, βλέπουν, ακούν και όταν γίνονται Κυβέρνηση παθαίνουν πολιτικό αλτσχάιμερ

Έρχονται, βλέπουν, ακούν και όταν γίνονται Κυβέρνηση παθαίνουν πολιτικό αλτσχάιμερ

Δυο κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν Παρασκευή και Σάββατο στον Έβρο, στο πλαίσιο της περιοδείας στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της παρουσίας του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνης Γεωργιάδης και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Τομεάρχης Υποδομών του κόμματος.

Ο κ.Γεωργιάδης, που βρέθηκε σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, κατά την διαδρομή του οδικώς διαπίστωσε ιδιίοις όμμασι την απαράδεκτη κατάσταση του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, που με ευθύνη και των δύο Κυτβερνήσεων της Ν.Δ ακόμα δεν έχει τελειώσει από το 1993. Πέρασε και από το δημαρχείο του Διδυμοτείχου, αλλά σίγουρα φεύγοντας για Ορεστιάδα θα αντίκρυσε το Νοσοκομείο της πόλης, στην κατάργηση της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ του οποίου έπαιξε και ο ίδιος σημαντικό ρόλο.

Ο κ.Καραμανλής έφτασε ως το Αμόριο και έκανε αυτοψία στα έργα που συνεχίζονται και υπάρχει η ελπίδα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να δοθεί τουλάχιστον στην κυκλοφορία το τμήμα Κισσάριο-Ψαθάδες. Πήγε και στο τελωνείο των Κήπων, όπου είπε ότι διαπίστωσε τις τραγικές ελλείψες σε όλους τους τομείς. Αν και έκανε μια μικρή αναφορά αυτοκριτικής στη συνέντευξη τύπου την οποία έδωσε αργότερα, για τις ευθύνες και των κυβερνήσεων του κόμματος του, απέφυγε να ζητήσει μια… ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΥΓΝΩΜΜΗ από τον λαό του Έβρου, για όσα το κόμμα του δεν υλοποίησε. Αυτό με τους πολιτικούς που δεν ζητούν-έστω και υποκριτικά βρε αδερφέ-μια συγνώμμη, ποτέ δεν το κατάλαβα. Καλό θα κάνει στην “εικόνα” τους, αλλά ούτε αυτό το αντιλαμβάνονται.

Άλλοι δυο πολιτικοί λοιπόν βρέθηκαν στον Έβρο. Είδαν κάποια από τα προβλήματα, άκουσαν ακόμα περισσότερα στις συναντήσεις που είχαν με τους φορείς και σχημάτισαν “εικόνα” για την τραγική κατάσταση της περιοχής και την εγκατάλειψη της από την κεντρική εξουσία. Κι επειδή η Ν.Δ φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι θα κερδίσει τις εκλογές και μπορεί να είναι η επόμενη Κυβέρνηση, η απορία μου-που την έχω μάλιστα διατυπώσει πρόσωπο με πρόσωπο σε πολλούς βουλευτές, υπουργούς αλλά και έναν πρώην Πρωθυπουργό-είναι η εξής και ισχύει φυσικά για όλα τα κόμματα και τις Κυβερνήσεις: Αφού βλέπουν, ακούν, γνωρίζουν τα προβλήματα μιας περιοχής, όταν παίρνουν  την εξουσία και κάθονται στην καρέκλα, γιατί παθαίνουν πολιτικό αλτσχάιμερ και δεν κάνουν τίποτα για να τα λύσουν;

Την απάντηση ακόμα την περιμένω…

Κώστας Πιτιακούδης