Βραδιά ιστορίας με θέμα “Διδυμότειχο η Πόλη των Σπηλαίων” στα λαξευμένα σπήλαια απ’ τους Καστροπολίτες

Βραδιά ιστορίας με θέμα “Διδυμότειχο η Πόλη των Σπηλαίων” στα λαξευμένα σπήλαια απ’ τους Καστροπολίτες

Μια πολύ όμορφη βραδιά ιστορίας οργάνωσε χθες βράδυ ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση»  με θέμα “Διδυμότειχο η Πόλη των Σπηλαίων”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο των λαξευμένων σπηλαίων κάτω από τον πύργο της Βασιλοπούλας. Εκεί στη γειτονιά της Βασιλοπούλας, στον πλέον κατάλληλο και πανέμορφο χώρο για να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με θέμα τα τεχνητά λαξευμένα σπήλαια του λόφου του Κάστρου του Διδυμοτείχου, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως ομιλητή τον πλέον κατάλληλο επιστήμονα τον Δρ αρχαιολόγο, πολιτικό μηχανικό και συγγραφέα Αθανάσιο Γουρίδη.

Ο κος Γουρίδης αναφέρθηκε στα εκατοντάδες λαξευμένα υπόσκαφα που υπάρχουν στο Διδυμότειχο, συνδέοντάς τα με την τοπική ιστορία, τους θρύλους και τις θρησκευτικές παραδόσεις που τα περιβάλλουν.

Επίσης την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις μελωδίες τους δύο νέοι παραδοσιακοί μουσικοί : ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Σταύρος Παλατσίδης, οι οποίοι ενθουσίασαν τον κόσμο με τους αρχέγονους ήχους της Θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Δκτης της XVI M/K MΠ κ. Δημήτριος Μπονώρας, ο Υδκτης της XVI M/K MΠ Ταξχος κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δ.Ο.Σ. πάτερ Απόστολος Πορτοκαλίδης,  καθώς και πολλοί φίλοι και φίλες του Συλλόγου.

Οι Καστροπολίτες που αξίζουν συγχαρητήια για αυτή την εκδήλωση με ανακοίνωση τους τονίζουν: “Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο έργων κ Εμμανουηλίδη Δημήτριο και στο προσωπικό του Δήμου Διδυμοτείχου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και καθάρισαν τον πανέμορφο χώρο των σπηλαίων κάτω από τον πύργο της βασιλοπούλας, στην Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου που μας έδωσε την έγκριση να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο, στους χορηγούς μας TZELLAS SOUND και SUPERMARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ καθώς και στους δυο νεαρούς παραδοσιακούς μας μουσικούς Γιώργο Συμεωνίδη και Σταύρο Παλατσίδη”.

[post_gallery]