Συγκινητική συνάντηση μετά από 38 χρόνια Γιάννη Ματζουράκη και παικτών του Ορέστη

Συγκινητική συνάντηση μετά από 38 χρόνια Γιάννη Ματζουράκη και παικτών του Ορέστη

Συγκινητική συνάντηση μετά από 38 χρόνια, είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ορέστη με τον τότε προπονητή τους Γιάννη Ματζουράκη.

Η συνάντηση έγινε πριν μια εβδομάδα στην Ορεστιάδα όπου βρέθηκε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος για όσους δεν το γνωρίζουν είναι Εβρίτης, μια και κατάγεται από το χωριό Σαύρα Διδυμοτείχου.

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν για τον καταξιωμένο πλέον προπονητή αλλά και τα… παιδιά του από την μακρινή εποχή του… 1979, πριν 38 Χρόνια δηλαδή, όταν η διοίκηση του Μ.Γ.Σ Ορέστη έφερε στην ομάδα τον γνωστό μεν ποδοσφαιριστή ΠΑΟΚ και Λάρισας, νέο όμως προπονητη για να βοηθήσει στην δύσκολη εκείνη κατηγορία της Εθνικής Ερασιτεχνικής όπως λεγόταν τότε η Δ’ εθνική.

 

Ο Σάκης Τζιρατούδης, ένα από τα… παιδιά του Γιάννη Ματζουράκη στον Ορέστη, πριν περίπου τέσσερις δεκαετίες, όταν και ικαθόταν στον πάγκο ο νεαρός τότε αλλά καταξιωμένος και έμπειρος τώρα τεχνικός.

Όπως λένε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής, ο Ματζουράκης όχι μόνο τους δίδαξε, όχι μόνο τους άλλαξε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, αλλά τους μάθαινε παράλληλα πως να βγαίνουν να αντιμετωπίζουν τη ζωή. Ακόμη και savoir vivre . Αυτόν τον μεγάλο δάσκαλο είχαν τη χαρά να τον ξαναδούν, καθώς ήρθε με τον μπατζανάκη του τον Πασχάλη Παπαδόπουλο (τον ατελειωτο) που είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου. Καθ όδόν για την Τουρκία, όπου ο Ματζουράκης πήγε να συζητήσει με ομάδα της χώρας αυτής για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, έμεινε δυο μέρες σε Διδυμότειχο (πήγε και στο χωριό του τη Σαύρα) και την Ορεστιάδα, όπου οργανώθηκε η συνάντηση και θυμήθηκαν όλοι μαζί τα παλιά στο εξαιρετικό μαγαζί “Φουλ του μεζέ” του Γιώργου Καπετανίδη, παλιού παίκτη της ομάδας.