Δήμος Σαμοθράκης: Σημαντική αύξηση του τουρισμού το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος

Δήμος Σαμοθράκης: Σημαντική αύξηση του τουρισμού το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης σημειώθηκε στη Σαμοθράκη το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος του 2017, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Δήμο του νησιού και έφτασε κατά μέσο όρι στο 7%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: “Οι αφίξεις σε επιβάτες σημείωσαν αύξηση +7% και έφτασαν τους 45.248, ενώ η αύξηση στα ΙΧ οχήματα είναι +5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ιδιαίτερα παραγωγικός ήταν ο Αύγουστος με αύξηση +15% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016.
Ο Δήμος με στοχευμένες ενέργειες και νέα επικοινωνιακή πολιτική με ρεαλιστική παρουσία της «ταυτότητας» της Σαμοθράκης, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την διατήρηση των αυξητικών ρυθμών στην κίνηση , την διερεύνηση της τουριστικής περιόδου και την προστασία του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του νησιού”.

Εκτεθειμμένοι όσοι μιλούσαν για μείωση 40% Ιούνιο και Ιούλιο

Τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει ο Δήμος Σαμοθράκης, αφήνουν φυσικά εκτεθειμμένους εκείνους τους ελάχιστους που έβγαιναν στα ραδιόφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλούσαν για πτώση 40% τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μέχρι να δρομολογηθούν στο τέλος του μήνα τα δυο νέα ταχύπλοα. Κι αναφέρομαι κυρόως στον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Γιάννη Γλήνια και τον Γιάννη Φωτεινό, οι οποίοι με δυο-τρεις ακόμα, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικοινωνιακό “θόρυβο” για τους δικούς τους λόγους.

Όταν τον Αύγουστο η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι 15% κιαι στο σύνολο του τριμήνου 7%, σημαίνει πως Ιούνιο και Ιούλιο σημειώθηκε το υπόλοιπο 6% (15+6=21:3=7%). ‘Αρα δεν έστεκαν όσα υποστήριζε αυτή η μικρή μειοψηφία και το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Σαμοθράκης.