Δ.Ε.Υ.Α.Α: “Καπέλο” με συμπληρωματικές συμβάσεις 34.280 ευρώ από χρήματα των δημοτών

Δ.Ε.Υ.Α.Α: “Καπέλο” με συμπληρωματικές συμβάσεις 34.280 ευρώ από χρήματα των δημοτών

Συμπληρωματική σύμβαση σε έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να υπάρχουν υπερβάσεις, αποφάσισε πριν μια περίπου εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ (Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης), συνολικού ίψους 34.208,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με την υπ αριθμ 248/07.09.2017 ομόφωνη απόφασή του (απουσίαζε η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ.Δραμανίδου ), το Δ.Σ. της Δ.ΕΥ.Α.Α. στο 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «’Εγκριση 2ου ΑΠΕ & 1ηςΣ.Σ. του έργου: «Επισκευή-Υγρομόνωση-Αποκατάσταση Χωνευτών & Αεριοφυλακίου Ε.Ε.Λ.» αποφασίζει την υπογραφή 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης ποσού 27.587,50 € συν φ.π.α. 24% (6.621,00 €)= 34.208,50 € απο ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της επιχείρησης. Δηλαδή από τα χρήματα των δημοτών, δεδομένου οτι το έργο είναι στο ΕΣΠΑ και η υπέρβαση δεν πληρώνεται απο αυτό.

Αποφάσισε δηλαδή να μπει “καπέλο” στο συγκεκριμένο έργο και μάλιστα στην απόφαση, άγνωστο γιατί, δεν αναφέρεται ούτε στην εισήγηση του Προέδρου Βαγγέλη Μυτιληνού, ούτε στην απόφαση, η επωνυμία του εργολάβου-αναδόχου λες και είναι απόρρητο. Δεν εννοούμε με αυτό πως υπάρχει κάτι επιλήψιμο, ούτε στην ανάθεση της συμπληρωματικής σύμβασης, ούτε στην μη αναφορά του εργολάβου. Επισημαίνουμε όμως ότι για ένα έργο του ΕΣΠΑ θα χρειαστεί να δοθούν επιπλέον 35 χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των καταναλωτών πολιτών της Αλεξανδρούπολης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α όπως δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΥΑΑ

Σχόλιο evros-news.gr και Κώστα Πιτιακούδη:  Θέλω να ζητήσω συγνώμη από εσάς τους χιλιάδες αναγνώστες που θα αναφερθώ σε κάτι προσωπικό, αλλά πρέπει να στείλω ένα “μήνυμα” σε κάποιο “φίλο“. Όποιος διαφωνεί ή έχει αντίρρηση με όσα δημοσιεύει το evros-news.gr, μπορεί να στείλει διάψευση, την θέση ή την άποψη του και φυσικά εμείς ΑΜΕΣΑ θα την δημοσιεύσουμε. Μπορεί επίσης να τηλεφωνήσει στον διαχειριστή της ιστοσελίδας (το τηλέφωνο του είναι στην Επικοινωνία) και να εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις του ή και να διαμαρτυρηθεί έντονα. Όπως έκανε πρόσφατα και πολύ έντιμα κάποιος από την Αλεξανδρούπολη, που πιστεύει ότι κάποια δημοσιεύματα τον αδικούν.

Επειδή όμως το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε αφορά την ΔΕΥΑΑ, θα ήθελα απλά να τονίσω στον Πρόεδρο της Βαγγέλη Μυτιληνό ότι: Κάποιοι άνθρωποι, όσο ψηλά και αν έχουν φτάσει στην δουλειά τους, όσο μεγάλα πόστα και αν αναλάβουν, αν το επιβάλλουν οι συγκυρίες και κυρίως η οικονομική κρίση, θα κάνουν την οποιαδήποτε δουλειά για να ζήσουν την οικογένεια τους. Δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Αντίθετα το θεωρούν ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ. Μπορεί από Διευθυντές ή αρχισυντάκτες σε ΜΜΕ ή και υπουργών, να χρειαστεί να γίνουν… ντελίβερι για παράδειγμα. Αυτό τους τιμάει πιστεύω και όσοι αναφέρονται υποτιμητικά, το πρόβλημα είναι δικό τους.

Χαίρομαι πολύ πάντως που διαπιστώνω όλο και περισσότερο πως κάποιοι με “ψάχνουν”. Γιατί πλέον… απασφαλίζω και εγώ και αρχίζω να ψάχνω ΠΑΝΤΟΥ και τα ΠΑΝΤΑ για τους ίδιους. Κι όπως έλεγε το επί 6 χρόνια “αφεντικό” μου Γιώργος Τράγκας (και μπορεί αν φανεί εγωιστικό αλλά είναι αλήθεια), “αν κάτι το ξέρουν δυο άτομα το μαθαίνει ο Πιτιακούδης”. Θα περάσουμε ωραία λοιπόν από εδώ και πέρα….