Τούρκοι: Πιάσαμε κατασκοπευτικό σκάφος στην Σαμοθράκη!

Τούρκοι: Πιάσαμε κατασκοπευτικό σκάφος στην Σαμοθράκη!

Κατασκοπευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τη Σαμοθράκη ισχυρίζονται ότι έπιασαν οι Τούρκοι, που βλέπουν παντού ευρωπαίους κατασκόπους!

Το κατασκοπευτικό σκάφος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Haberturk, εντοπίστηκε στα τέλη Αυγούστου ανοιχτά του Κόλπου Ξηρού από την  Τουρκική Ακτοφυλακή του Τσανάκαλε.
Λένε μάλιστα ότι το έπιασαν κάνοντας έλεγχο μέσα στα “τουρκικά χωρικά ύδατα”, ανοιχτά από την Σαμοθράκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δορυφορικοί δέκτες  του σκάφους ήταν ενεργοποιημένοι.
Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι το σκάφος έχει μία ειδική δομή. Η ανίχνευση του με ραντάρ είναι αδύνατη.
Ωστόσο για άγνωστο λόγο κατά πάσα πιθανότητα υπέστη βλάβη και σταμάτησε να λειτουργεί. Τότε έγινε δυνατός και ο εντοπισμός του από τα ραντάρ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτού του τύπου τα σκάφη είναι σαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Πιθανώς είναι ένα μέσο των χωρών – μελών της ΕΕ που εισέρχεται στα τουρκικά ύδατα ύδατα για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Αυτή τη στιγμή το σκάφος-φάντασμα κρατείται στην Ακτοφυλακή και η Εισαγγελία εξετάζει το ζήτημα με μυστικότητα.
Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι αυτού του είδους τα μέσα χρησιμοποιούνται από την Frontex με σκοπό να αποτρέψουν τις διελεύσεις των μεταναστών  προς την Ευρώπη.
Οι Τούρκοι ειδικοί υποστήριξαν ότι τα σκάφη αυτά κατασκευάζονται στην Γαλλία και ότι το συγκεκριμένο σκάφος μπορεί να χρησιμοποιείται από τα συντονιστικά κέντρα της Frontex.
Απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα:
“Πρέπει να κοιτάξουμε τα υλικά μέσα στο σκάφος. Εάν υπάρχουν συσκευές πληροφοριών μπορεί να είναι κατασκοπευτικό σκάφος.

Αν δεν υπάρχουν συσκευές που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω πεδίο, μπορεί να είναι σκάφος που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό διακινητών παράνομων μεταναστών.
Και σε μας κατασκευάζονται σκάφη που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ. Ορισμένες φρεγάτες μας έχουν το χαρακτηριστικό να μην εντοπίζονται από το ραντάρ.
Τα πλοία άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της ΕΕ, μπορούν εύκολα να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα. Δεν είναι αρκετά λογική η πιθανότητα να κάνουν έρευνα με ένα τέτοιο πλοίο”.

Πηγή: Armyvoice.gr