ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ επιτέλους να μην “πέφτει” η μια εκδήλωση πάνω στην άλλη!!!

ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ επιτέλους να μην “πέφτει” η μια εκδήλωση πάνω στην άλλη!!!

Αυτό το καλοκαίρι έγινε τελικά ο κακός χαμός, με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων ίδιου περιεχομένου. Υπήρξε παντελής συννενόηση των αρμοδίων φορέων, θεσμικών παραγόντων και υπεύθυνων των συλλόγων, με αποτέλεσμα η μία να “πέφτει” πάνω στην άλλη.

Η αρχή έγινε με την Γιορτή Κρασιού και το Φεστιβάλ Νέων ΑΡΔΑΣ στις Καστανιές. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα, γιατί οι εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης συνέπεσαν με αυτές της περιοχής του και επί της ουσίας ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ. Όπως είχαμε όμως επισημάνει τότε, τις ίδιες μέρες με τις Καστανιές, στα γειτονικά Ρίζια, ελάχιστα χιλιόμετρα δίπλα, διεξάγονταν διήμερες εκδηλώσεις του χωριού.

Έγινε τότε πολύς “θόρυβος” και αρκετή κουβέντα, για την ανάγκη καλύτερου προγραμματισμού, συνεννόησης και συντονισμού, προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός και έχουμε πάλι ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Βγήκε ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης και διαμαρτυρήθηκε, κατηγορώντας τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, για το γεγονός ότι η Εμποροπανήγυρη ξεκινάει στις 14 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα διεξαγωγής της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών. Είχε και αυτός δίκιο.

Λίγο πριν την καθιερωμένη Πανέβρια Έκθεση και λίγο μετά την διεξαγωγή της Έκθεσης Βιοκαλλιεργητών-Μελισσοκόμων που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ήρθε η 12η Μεραρχία Πεζικού να κάνει κάτι παρεμφερές στην πρωτεύουσα του νομού. Ουσιαστικά τα ίδια προϊόντα και πολλές από τις ίδιες εταιρείες μετείχαν.

Τώρα, με την Εμποροπανήγυρη του Διδυμοτείχου να διεξάγεται από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, η Αντιπεριφέρεια… θυμήθηκε να διοργανώσει στην γειτονική Ορεστιάδα στις 15 και 16 του μήνα, την 14η Έκθεση Βιοκαλλιεργητών-Μελισσοκόμων, την ίδια δηλαδή που διεξήχθη πριν λίγο καιρό στην Αλεξανδρούπολη. Πάνω στην άλλη εκδήλωση, που μπορεί να έχει διαφορετικούς εντελώς εκθέτες και σκοπό, δεν παύει όμως να την “καβαλάει” και να παίρνει ενδεχομένως κόσμο.

Τόσο δύσκολο είναι βρε παιδιά ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ και να μην “πέφτει” ο ένας πάνω στον άλλον; Έλεος με τις εκθέσεις τοπικών προϊόντων που πρέπει να γίνουν όλες μέσα σε ένα μήνα. Φθινόπωρο δεν υπάρχει; Ύστερα παραπονιέστε ορισμένοι κα κατηγορείτε τους γειτονικούς νομούς, την Αθήνα και οποιονδήποτε, ότι δεν ακούνε τα αιτήματα σας, τη “φωνή” σας και δεν σας υπολογίζουν. Εδώ δεν μπορείτε(δεν θέλω να σκεφθώ καθόλου πως δεν θέλετε), να συμφωνήσετε και να συνεννοηθείτε μεταξύ σας…

Κώστας Πιτιακούδης