Καρωτή: Ρημάζουν τα στρατόπεδα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν Κέντρο Θρακιώτικης Μουσικής Παράδοσης

Καρωτή: Ρημάζουν τα στρατόπεδα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν Κέντρο Θρακιώτικης Μουσικής Παράδοσης

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του evros-news.gr, έχοντας ως σκεπτικό ότι δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο στην κριτική αλλά να κάνουμε και συγκεκριμένες προτάσεις, είχαμε επισημάνει ότι θα μπορούσε ο δήμος Διδυμοτείχου να αξιοποιήσει τα δυο παλιά στρατόπεδα του χωριού Καρωτή και να το ανακηρύξει σε χωριό Θρακιώτικης Μουσικής Παράδοσης.

Η καταγωγή των κορυφαίων Χρόνη Αηδονίδη και Καριοφύλλη Δοϊτσίδη με τις κόρες του Θεοπούλα και Λαμπριάνα, αλλά και του νεότερου Βαγγέλη Δημούδη από εκεί, ήταν η αφορμή για αυτή μας την πρόταση. Τότε η… απάντηση που έμμεσα πήραμε από κάποιους, ήταν ότι η συγκεκριμένη σκέψη υπήρχε και στο προεκλογικό πρόγραμμα του νυν δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, ο οποίος μάλιστα είχε υποψήφια δημοτική σύμβουλο και την μια από τις κόρες του κ.Δοϊτσίδη.

Το ερώτημα είναι γιατί τρία χρόνια τώρα δεν έγινε το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση και τα στρατόπεδα ρημάζουν. Όπως βλέπετε από τα βίντεο και τις φωτογραφίες του επιτόπιου ρεπορτάζ που έκανε το evrosnews.gr στο χώρο, αυτή είναι η κατάσταση του ενός, που βρίσκεται πριν το χωριό μπαίνοντας δεξιά. Τα κτίρια σιγά-σιγά καταρρέουν, χρησιμοποιούνται από κάποιους ως αποθήκες, ενώ θα μπορούσε να ζητηθεί η τεχνική βοήθεια της Μεραρχίας και να αποκατασταθούν πριν παραδοθούν μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον δήμο. Για να στεγάσει εκεί ένα μικρό μουσείο με προσωπικά είδη, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον από την ζωή και το έργο όχι μόνο των τριών καταγόμενων από την Καρωτή που προαναφέραμε, αλλά και πολλών ακόμα εβριτών μουσικών και τραγουδιστών.

Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά και να καυασκευαστεί και ένα Ανοιχτό Καλοκαιρινό Θέατρο για εκδηλώσεις λαογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, που θα αφορά την θρακιώτικη μουσική και γενικότερα την παράδοση και γιατί όχι, να δίνονται εκεί θεατρικές παραστάσεις.

Το Διδυμότειχο άλλωστε, είναι ένας δήμος που δεν διαθέτει Ανοιχτό Καλοκαιρινό Θέατρο. Το οποίο παρεπιπτόντως, εκτός της Καρωτής θα μπορούσε να δημιουργηθεί και στην πόλη. Στην εγκαταλειλειμένη Τσίγλα για παράδειγμα.