Η ΠΑΕ Ποντίων παρατάχθηκε με την επετειακή φανέλα της γενοκτονίας των Ποντίων και αποκλείστηκε στα χαρτιά

Η ΠΑΕ Ποντίων παρατάχθηκε με την επετειακή φανέλα της γενοκτονίας των Ποντίων και αποκλείστηκε στα χαρτιά

Η διοίκηση και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων δεν έκαναν πίσω και η ομάδα παρατάχθηκε στον αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Παγουρίων με την επετειακή φανέλα για τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους. Ως αποτέλεσμα ήταν να μην ξεκινήσει ποτέ το ματς και να αποκλειστούν στα χαρτιά.

Όπως αναμενόταν, δεν ξεκίνησε ποτέ στο Νέο Σιδηροχώρι ο αγώνας της α’ φάσης του Κυπέλλου ανάμεσα στην Αναγέννηση Παγουρίων και στην ΠΑΕ Ποντίων.  Ο λόγος το μπλόκο που έβαλε η ΕΠΟ μετά από οδηγίες της FIFA, στην χρήση της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων για την γενοκτονία, μετά απο καταγγελία πρακτόρων της Άγκυρας που δρουν ανενόχλητοι στην Θράκη υπό την καθοδήγηση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Έτσι ο αξιολογημένος διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης εφόσον η ΠΑΕ Ποντίων εμφανίστηκε στο γήπεδο με την φανέλα, διέταξε την ματαίωση της συνάντησης με την Αναγέννηση Παγουρίων να κερδίζει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Τιμή, δόξα και χίλια ΜΠΡΑΒΟ στην ΠΑΕ Ποντίων και τους ανθρώπους της, που τήρησαν την απόφαση τους και τίμησαν τις χιλιάδες των προγόνων τους, οι οποίκοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.

Πηγή: thrakisports.gr