Πέτρος Πολυχρονίδης: “Ο Έβρος δεν έχει μόνο χρώμα χακί”-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πέτρος Πολυχρονίδης: “Ο Έβρος δεν έχει μόνο χρώμα χακί”-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 -Στην αγαπημένη του Νέα Βύσσα απ’ όπου κατάγεται βρέθηκε και αυτό το καλοκαίρι ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού “Τροχός της Τύχης” του STAR, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής τηλεοπτικής σεζόν

-“Είμαι περήφανος για τον τόπο μου. Τα καλύτερα μέρη του κόσμου έχουμε. Μόνο που πρέπει να τα προβάλλουμε και να τα αξιοποιήσουμε περισσότερο”

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος ο Πέτρος Πολυχρονίδης βρέθηκε στη Νέα Βύσσα για τις διακοπές του και μάλιστα οικογενειακώς. Με τον γιο, την κόρη και τη σύντροφο του. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην έρθει για λίγες μέρες στον τόπο καταγωγής του, κοντά στους συγγενείς, γνωστούς, φίλους και όλους τους συγχωριανούς, οι οποίοι τον υπεραγαπούν.

Συνέντευξη στον ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

Όχι τώρα που έγινε ακόμα περισσότερο και ευρύτερα γνωστός από την παρουσίαση του «Τροχού της Τύχης», αλλά διαχρονικά. Γιατί ο Πέτρος όχι μόνο δεν νοιώθει κανένα κόμπλεξ για την καταγωγή του, όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι συμπατριώτες μας αναγνωρίσιμοι(και όχι επώνυμοι όπως συνηθίσαμε να τους αποκαλούμε, γιατί όλοι έχουμε επώνυμο), αλλά είναι περήφανος γι’ αυτή. Και όπου βρεθεί και σταθεί το λέει και προβάλλει την περιοχή. Από τότε που απέκτησε «βήμα» στα ΜΜΕ, σε κάθε συνέντευξη του το κάνει. «Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Είναι δυνατόν να μην είμαι περήφανος για τον τόπο μου; Να μην έρχομαι κάθε καλοκαίρι για λίγες μέρες, ακόμα και όταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι αυξημένες; Βρίσκω λίγο χρόνο και έρχομαι στη Νέα Βύσσα και τον Έβρο, για να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω και να πάρω… ανάσες», μας λέει.
 
Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε την περασμένη τηλεοπτική χρονιά ως παρουσιαστής του «Τροχού της Τύχης» στο STAR, με τα νούμερα τηλεθέασης να είναι ιδιαίτερα υψηλά και 1 εκατομμύριο τηλεθεατές να τον παρακολουθούν, δεν τον άλλαξαν καθόλου. Πως θα μπορούσαν άλλωστε, αφού ήταν πάντα ένας προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος άνθρωπος των ΜΜΕ, με την ιδιότητα του αθλητικού δημοσιογράφου, αλλά και του παρουσιαστή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, που δεν είχαν αμιγώς αθλητικό περιεχόμενο.
“Δεν μου λείπε το αθλητικό ρεπορτάζ. Βρήκα
πλέον χρόνο για την οικογένεια μου”
Αλήθεια, του λείπει το αθλητικό ρεπορτάζ; «Καθόλου» μου απαντάει αμέσως. «Επί χρόνια έτρεχα όλη τη μέρα, χωρίς ξεκούραση ούτε το Σαββατοκύριακο μια και τότε έπρεπε να πηγαίνω από το ένα γήπεδο στο άλλο, για τις αθλητικές μεταδόσεις των αγώνων από τον OTE TV. Μιλάμε να φεύγεις από τις Σέρρες στην Κέρκυρα και από εκεί στην Πάτρα ή την Λαμία σε ένα Σαββατοκύριακο. Τα ξέρεις άλλωστε και εσύ Κώστα καλά, μια και ήσουν στον ίδιο χώρο. Τώρα επιτέλους είδα τα παιδιά και την οικογένεια μου. Κάθισα μαζί τους και πέρασα ήρεμα και όμορφα το Σαββατοκύριακο. Τι να μου λείπει λοιπόν; Ότι κινδυνεύεις να φας και ξύλο από οπαδούς ή παράγοντες, επειδή δεν τους άρεσε κάτι που είπες; Όπως έγινε με εμένα και τον συγχωρεμένο τον Μάκη Ψωμιάδη σε έναν αγώνα της ΑΕΚ, όταν με μπέρδεψε με άλλον συνάδερφο τον οποίο είχε βάλει στο μάτι και την «πλήρωσα» εγώ; Πάω λοιπόν στο στούντιο, γράφω τα επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού και έχω αρκετές ημέρες για ξεκούραση στη διάθεση μου».
“Ευτυχώς η επιτυχία με τον “Τροχό της Τύχης ήρθε
σε ώριμη ηλικία. Δεν θες και πολύ να την… ψωνίσεις”
Όση ώρα συζητάμε, για μένα που τον ξέρω αρκετά, η διαπίστωση είναι ότι η φετινή μεγάλη επιτυχία με τον «Τροχό της Τύχης» δεν τον άλλαξε καθόλου. Δεν… καβάλησε το καλάμι που λέμε, όπως συμβαίνει με άλλους. «Όλο αυτό που συνέβη φέτος, με την μεγάλη τηλεθέαση και επιτυχία που έκανε το τηλεπαιχνίδι στο STAR, ευτυχώς μου ήρθε σε μια ώριμη ηλικία. Μετά από όσες δυσκολίες και ζόρια έχω περάσει και με έχουν κάνει συνειδητοποιημένο. Αν ερχόταν όταν ήμουν πιτσιρικάς, δεν ξέρω τι μπορεί να είχε γίνει. Δεν θέλεις και πολύ να την… ψωνίσεις. Απλά μου άλλαξε σημαντικά την ζωή μου σε οικονομικό επίπεδο, γιατί παίρνω περισσότερα χρήματα και μπορώ να κάνω πιο άνετη ζωή, προσφέροντας πράγματα στον εαυτό και την οικογένεια μου, που νωρίτερα δεν μπορούσα ή δυσκολευόμουν».
“Τα καλύτερα μέρη του κόσμου έχουμε στον Έβρο.
Μόνο που πρέπει να τα προβάλλουμε”.
Τη Νέα Βύσσα, τον Έβρο, πως τα είδες; «Πώς να τα δω; Τα καλύτερα μέρη του κόσμου έχουμε. Μόνο που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε περισσότερο και να τα προβάλλουμε, δίνοντας παράλληλα λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν χρόνια. Αυτή η ανυπόφορή αιώνια ταλαιπωρία με τον δρόμο από την Αλεξανδρούπολη ως τα σύνορα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Τόσα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, όλο τελειώνει ο περιβόητος κάθετος άξονας και ακόμα τίποτα. Είναι ντροπή.
Το χωριό μια χαρά. Έμαθα ότι φέτος πήγε καλά και η σοδειά του σκόρδου και υπάρχει ενδιαφέρον να μεγαλώσουν οι εκτάσεις που καλλιεργούνται και αυτό με χαροποίησε. Πήγα και στις εκδηλώσεις του Άρδα στις Καστανιές, όπου έκανα και ένα μικρό πέρασμα στην παρουσίαση και χάρηκα από την αγάπη, την ζεστασιά και τον ενθουσιασμό που μου έδειξε ο κόσμος. Περισσότερο όμως από αυτό που μου είπε. Ότι ξέρουν πως αυτά που λέω και κάνω, είναι αυθεντικά και γνήσια και δεν υποκρίνομαι. Ο κόσμος άλλωστε ξέρεις πως έχει αλάνθαστο κριτήριο».
“Οι τοπικοί άρχοντες, εμάς που η φάτσα μας πουλάει
να μας εκμεταλλευθούν για το καλό της περιοχής”
-Του αρέσει πάρα πολύ που προβάλλεις την πατρίδα και τον τόπο σου. Το αναγνωρίζει γιατί το κάνεις με την ψυχή σου.
«Ξέρεις τι είπα στον δήμαρχο της Ορεστιάδας, τον Βασίλη Μαυρίδη; Εμένα και όσους ακόμα είμαστε από την περιοχή και η εικόνα μας, η φάτσα μας δηλαδή, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου, να μας… εκμεταλλευθεί. Να φωτογραφηθούμε σε μέρη ή περιοχές που θέλει ο ίδιος και οι άλλοι τοπικοί παράγοντες να προβάλλουν. Να βλέπει ότι ο Έβρος δεν έχει μόνο χρώμα χακί όπως ίσως έχει σχηματίσει την εντύπωση από τους φαντάρους που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή μας. Να μάθουν ότι αυτή η περιοχή και το πανέμορφο τοπίο, τα αρχαία, τις γεύσεις, τα προϊόντα με τα οποία φωτογραφιζόμαστε, είναι από την Ορεστιάδα, τον Διδυμότειχο, το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμνοθράκη, τον Έβρο γενικότερα. Εγώ είμαι διατεθειμένος να το κάνω και να βοηθήσω όσο μπορώ».