Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ  ΑΜ-Θ: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εξόρυξη του χρυσού

Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ  ΑΜ-Θ: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εξόρυξη του χρυσού

Την πλήρη αντίθεση της στην εξόρυξη του χρυσού και στα χρυσωρυχεία, εκφράζει με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ  ΑΜ-Θ, με αφορμή τις θέσεις της Eldorado Gold για όσα συμβαίνουν στις Σκουριές, αλλά και την αναφορά σε Πέραμα Έβρου και Σάππες στην ανακοίνωση της. 
Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε πάρει ως γνωστόν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ και εμείς ως evros-news.gr και είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών κατά των χρυσωρυχείων, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Η ανακοίνωση της ΠΣΕ Αμ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Ο εκβιασμός της κυβέρνησης που επιχειρήθηκε από την Eldorado Gold για διακοπή των επιχειρηματικών της σχεδίων, σε μια στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτος, δεν συνάδει σε μια δημοκρατική χώρα και εκθέτει ,όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα τη ΝΔ, που βιάστηκαν να υιοθετήσουν τις αιτιάσεις της.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, πέρα από τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, κάνει αναφορά και στο Πέραμα και τις Σάππες, ενώ είναι γνωστή στην εταιρεία η σαφής και κατηγορηματική άρνηση της τοπικής κοινωνίας για την εξορυκτική  της δραστηριότητα κι  ενώ είναι γνωστή η  επιστημονικά τεκμηριωμένη απόρριψη των περιβαλλοντικών μελετών της . Η  εταιρεία επανέρχεται με εκβιαστικό τρόπο, προκαλώντας γι’  άλλη μια φορά τα αισθήματα των πολιτών της περιοχής μας.

Ως ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού. Καλούμε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρεία της περιοχής μας από τα εν λόγω συμφέροντα , γιατί η εξόρυξη χρυσού, όχι μόνο δε συνάδει με  ένα βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας, αλλά λειτουργεί ανταγωνιστικά στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον της ΑΜ_Θ.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στην αυτοδιοίκηση, για να εκφράσουν σε κλίμα ενότητας, την αντίθεσή τους και την απόρριψη των αξιώσεων της Eldorado Gold.

Τους καλούμε σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο για να αναζητήσουμε λύσεις στα σημαντικά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής μας. Συζητήσεις που θα έχουν ως επιστέγασμα το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ, παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή.