Μουσείο Μετάξης Σουφλίου: Παράσταση παραδοσιακών χορών «Κάθε πόλη ένα ταξίδι»,

Μουσείο Μετάξης Σουφλίου: Παράσταση παραδοσιακών χορών «Κάθε πόλη ένα ταξίδι»,

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με επικεφαλής την αεικίνητη κ.Σοφία Στάικου, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πολ(ε)ις», οργανώνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:30) παράσταση παραδοσιακών χορών, με τίτλο «Κάθε πόλη ένα ταξίδι», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Φορώντας τοπικές φορεσιές και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία δραστηριοποιούνται στον Έβρο, θα παρουσιάσουν τον τόπο καταγωγής, τις παραδόσεις και τους χορούς τους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Έβρου, ο Σύλλογος Κρητών Νομού Έβρου «Ο Μίνωας», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και Φίλων «Απειρωτάν» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου «Ανέμη».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.