ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΑΡΤΑΝ: Το κορυφαίο Γεμολογικό Εργαστήρι για διαμάντια και πολύτιμους λίθους ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΑΡΤΑΝ: Το κορυφαίο Γεμολογικό Εργαστήρι για διαμάντια και πολύτιμους λίθους ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Στα καταστήματα ΒΑΡΤΑΝ (Λ. Δημοκρατίας 275 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης) βρίσκεται τα πάντα που αφορούν το κόσμημα, τα ρολόγια και τα οπτικά. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ όμως και το κορυφαίο Γεμολογικό Εργαστήρι για διαμάντια και πολύτιμους λίθους.

Το Γεμολογικό εργαστήρι GLV (Gemological Laboratory Vartan) ιδρύθηκε το 2011 από την πτυχιούχο Γεμολόγο – Αδαμαντολογο, απόφοιτη του Γεμολογικού Ινστιτούτο Αμερικής, Κουρμπανιάν Βίβιαν.

Η Γεμολογία είναι ένας κλάδος της ορυκτολογίας που εξετάζει και μελετά τη γέννηση & τη σύνθεση των πολύτιμών λίθων.

Η Αδαμαντολογία, αποτελεί κλάδο της Γεμολογίας, που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το διαμάντι εξονυχιστικά και μελετά την φύση του διαμαντιού και αναλύει τις ιδιότητές του.

Tα εξειδικευμένα μηχανήματα που διαθέτει στο άρτια εξοπλισμένο χώρο, το Γεμολογικό εργαστήρι Βαρτάν ελέγχει και πιστοποιεί διαμάντια και πολύτιμους λίθους προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους καταναλωτές.

Επίσης, παρέχει εκπαίδευση σε όλους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως σε εργοδότες και εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κοσμημάτων και των πολύτιμων λίθων, παρέχοντας τους τη πλήρη εξειδίκευση.

Το θαύμα της φύσης

Δεν υπάρχει κανένας άλλος πολύτιμος λίθος που να μοιάζει στο διαμάντι. Βρίσκεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου και από την εξόρυξη ενός τόνου πετρώματος, ιδανικό για χρήση στη χρυσοχοεία είναι μόνο το μισό καράτι, γι’ αυτό και το διαμάντι είναι από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους.

Ένα διαμάντι είναι η απόδειξη της αντοχής και της δύναμης και δεν αποτελεί έκπληξη, ότι είναι το απόλυτο σύμβολο της αγάπης. Δύο διαμάντια δεν είναι ποτέ ίδια, το καθένα είναι μοναδικό όπως και η σχέση μεταξύ σας πού θα ξεκινήσετε, ή ο γάμος σας που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Όλα τα διαμάντια μοιράζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μας επιτρέπουν να τα συγκρίνουμε και τα αξιολογούμε. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το χρώμα (Color), το βάρος (Carat), η καθαρότητα (Clarity), η κοπή (Cut) και καλούνται ως “4Cs”. Η αξία των διαμαντιών ποικίλει ανάλογα με τα τέσσερα αυτά χαρακτηριστικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Καταστήματα ΒΑΡΤΑΝ- Πρωταγωνιστές και αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης


Φροντίδα Διαμαντιού

  • Να φυλάσσονται ξεχωριστά
  • Αποφεύγεται να φοράτε τα διαμάντια όταν κάνετε βαριές δουλειές
  • Να μην έρχονται σε επαφή με χλώριο για να μην βλάψει το δέσιμο
  • Να έρχεστε να ελέγχουμε τα δεσίματα μια φορά το χρόνο
  • Να αποφεύγετε να έρχονται σε επαφή τα διαμάντια με διάφορα λίπη γιατί το διαμάντι έχει την ικανότητα να τα μαγνητίζει και φαίνονται πιο θαμπά
  • Να φέρνετε να καθαρίζουμε τα διαμάντια σας με τον κατάλληλο εξοπλισμό

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο vkosmima.gr

αλλά και στην σελίδα των καταστημάτων ΒΑΡΤΑΝ στο facebook