Τελετή αφής φλόγας της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, παρουσία Κώστα Γκατσιούδη στο Διδυμότειχο

Τελετή αφής φλόγας της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, παρουσία Κώστα Γκατσιούδη στο Διδυμότειχο

Παρουσία του Ολυμπιονίκη μας και Παγκόσμιου πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη, ο οποίος θα συμμετέχει ενεργά στο άναμα της φλόγας, θα γίνει η αφή της για την 15η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών σήμερα στις 17.30 το απόγευμα στο Διδυμότειχο.

Ο παλαίμαχος κορυφαίος Εβρίτης αθλητής είναι ενεργός αιμοδότης-μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών “Ειρήνη Χρυσοβαλάντω” της “πόλης των κάστρων”, ο οποίος με ανακοίνωση του αναφέρει: “Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη τελετή αφής της φλόγας της αγάπης των εθελοντών Αιμοδοτών της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εθελοντών αιμοδοτών), και θα γίνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17.30 μμ στο χώρο έμπροσθεν του κτιρίου του Δήμου  Διδυμοτείχου με τη συμμετοχή μαθητών, Συλλόγων αθλητικών, πολιτιστικών και λοιπών φορέων της περιοχής μας.

Η Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης θεσμοθετήθηκε από τη ΠΟΣΕΑ από το 2002, και από το 2007 διοργανώνετε σε ετήσια βάση  με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και τη στήριξη μεγάλων Δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όπως το ΕΚΕΑ, ο Βίκος, ο Σκλαβενίτης κ.α. με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και για να ηχήσει δυνατά το μήνυμα της προσφοράς των αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα.

Κεντρική ιδέα της φετινής Λαμπαδηδρομίας η διαδρομή της φλόγας της αγάπης να διασχίσει όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης και να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας.