Νεκροί βρέθηκαν το ζευγάρι των Ουκρανών που επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη

Νεκροί βρέθηκαν το ζευγάρι των Ουκρανών που επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη

Νεκροί ανασύρθηκαν πριν μισή ώρα περίπου το ζευγάρι των δύο Ουκρανών που επέβαινε στο μικρό ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και  συνετρίβη στην Κερασιά Κομοτηνής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλέστηκε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ την πτώση του αεροσκάφους επιβεβαίωσε ένα φτερό του, που βρέθηκε στην περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε χθες στις 12.35 από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι. Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος.

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή για τον εντοπισμό του ζευγαριού, επιχειρούσαν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχέρανε η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατεβαίνουν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

Πηγή: capital.gr