Σκέφτονται και τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα για υποψήφιο δήμαρχο στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκέφτονται και τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα για υποψήφιο δήμαρχο στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι έντονες συζητήσεις και ζυμώσεις συνεχίζονται στην Αλεξανδρούπολη, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα γίνουν το 2019 και οι παρασκηνιακές κινήσεις έχουν ξεκινήσει. Όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ και λίγο καιρό, το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το πρόσωπο που θα στηρίξει.

Τα αρμόδια όργανα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι σε οριστική ρήξη με την δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α” και τον επικεφαλή της κ.Παύλο Μιχαηλίδη, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε την στήριξη τους. Οι πληροφορίες μας αυτές επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, όταν πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε η οργάνωση αυτοδιοίκησης της Αλεξανδρούπολης και αποφάσισε να “κόψει” κάθε σχέση με τον επικεφαλής της με.ίζονος αντιπολίτευσης στον δήμο.

Όσο αφορά τώρα την αναζήτησή για το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής στην νέα παράταξη που θα στηριχθεί από το κόμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Η ομάδα του Μενέλαου Μαλτέζου, προωθεί όπως έγκαιρα είχε γράψει το evros-news.gr, τον φαρμακοποιό Γιώργο Καΐσα, ξάδερφο του κυβερνητικού βουλευτή. Από την πλευρά της, η ομάδα του Χρήστου Δούκα προκρίνει ως επικεφαλή τον ίδιο τον σημερινό Πρόεδρο του Οργανισμού Λι,μένος Αλεξανδρούπολης.

Ο ίδιος εξάλλου, βλέπει όπως και όλοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές και φυσικά δεν θα παραμείνει ούτε αυτός Πρόεδρος του ΟΛΑ. Επειδή όμως χειρίζεται όλες τις εξελίξεις στο λιμάνι και γνωρίζει κακά πως η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει σημαντικό κέντρο οικονομικών και ενεργειακών εξελίξεων, αντιλαμβάνεται πως ο δήμαρχος της θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δύναμη.

Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα, πως η τελευταία ξαφνική κόντρα Δούκα και Λαμπάκη με αφορμή το λιμάνι, “κατασκευάστηκε” ουσιαστικά γι’  αυτόν ακριβώς τον λόγο. Να δημιουργηθεί ξαφνικά μια “εικόνα” σύγκρουσης και αντ΄λιθεσης, αφού εξάλλου είναι γνωστές οι καλές σχέσεις μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου του ΟΛΑ. Σε σημείο που παραξένεψε πολλούς το τελευταίο αυτό περιστατικό και τί ακριβώς κρύβεται από πίσω,

Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αουτσάιντερ, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως δεν κρύβει τις αρχηγικές του τάσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορθοπεδικός Γιάννης Ταρτανής, σημερινός δημοτικός σύμβουλος με την ανύπαρκτη στον δήμο παράταξη του Απόστολου Φωτιάδη.

Το σίγουρο είναι ότι το ενδεχόμενο της αλλαγής του εκλογικού νόμου από την Κυβέρνηση, θα οδηγήσει πιθανώς τους σημερινούς δημάρχους όλων των πόλεων σε αναζήτηση “φιλικών” παρατάξεων και υποψηφίων δημάρχων, για μετέπειτα συνεργασία ενόψει της απλής αναλογικής. Κι αυτό φυσικά… ανοίγει την όρεξη πολλών και στην Αλεξανδρούπολη.