Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης: “Πόλος έλξης” το φθηνό… πάρκινγκ για μικρά αεροσκάφη

Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης: “Πόλος έλξης” το φθηνό… πάρκινγκ για μικρά αεροσκάφη

“Πόλος έλξης” έγινε το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης για μικρά αεροσκάφη των γειτονικών βαλκανικών χωρών, λόγω των πολύ χαμηλών τελών στάθμευσης που έχει και ανέρχονται μόλις στα δύο ευρώ την ημέρα.

Μπορεί πτήσεις τσάρτερ και αεροπλάνα άλλων εταιρειών πλην της AEGEAN και της Ολυμπιακής να μην προσγειώνονται στην Αλεξανδρούπολη, όμως κατά δεκάδες καταφθάνουν μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα με Ρουμάνους, Τούρκους και Βούλγαρους αλλά και από πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες κατά βάση, που επιλέγουν το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Έβρου για ταξίδια αναψυχής.

Αυτά τόνισε μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης. “Είναι πιο ακριβό να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου κάπου στην πόλη από το να παρκάρεις το μικρό αεροπλάνο σου στο αεροδρόμιο μας. Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο αριθμός μικρών αεροσκαφών που επιλέγουν να έρθουν από τον Απρίλιο έως και τώρα τον Σεπτέμβριο για λόγους αναψυχής στην περιοχή μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έδρα εταιρείας ενοικίασης ιδωτικών αεροπλάνων γίνεται η Αλεξανδρούπολη;

Ένα τέτοιο, μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν και αυτό που δυστυχώς κατέπεσε πρόσφατα στις Κερασιές της Ροδόπης λίγο μετά την απογείωση του από το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το ζευγάρι των Ουκρανών που επέβαινε.

Να θυμίσουμε επίσης, ένα παλαιότερο ρεπορτάζ που είχε κάνει το evros-news.gr, αναφέροντας ότι τα πλολύ χαμηλά τέλη αεροδρομίου έχουν κάνει συγκεκριμένο εταιρεία ενοικίασης ιδιωτικών αεροσκαφών, τον λεγόμενων λήαρ τζετ, να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο εγκατάστασης στην περιοχή.