SAOS Ferries: Δωρεάν εισιτήρια για Σαμοθράκη σε στελέχη και μηχανήματα δημοσίων υπηρεσιών λόγω θεομηνίας

SAOS Ferries: Δωρεάν εισιτήρια για Σαμοθράκη σε στελέχη και μηχανήματα δημοσίων υπηρεσιών λόγω θεομηνίας

Άμεση ήταν η αντίδραση και ανταπόκριση της εταιρείας SAOS Ferries στην πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την Σαμοθράκη. Με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τα εισιτήρια τόσο των στελεχών των δημόσιων υπηρεσιών, όσο και των μηχανημάτων και οχημάτων που μετακινούνται από και προς την Σαμοθράκη, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων.  

Για την προσφορά αυτή που είναι αξίας 7.000 ευρώ, η ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνει: “Η SAOS FERRIES, στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς στην τοπική κοινωνία και με γνώμονα την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη φυσική καταστροφή, αποφασίζει να παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια, προς και από τη Σαμοθράκη, στα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών (Πολιτικής Προστασίας, Στρατού, Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ κλπ.) και τα οχήματα – μηχανήματα που συνοδεύουν, για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών .

Προχωράμε  στην δωρεά εισιτηρίων αξίας 7.000 € ως έμπρακτη συμμετοχή στις διαδικασίες άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων της θεομηνίας και με την προσδοκία ουσιαστικής – εναλλακτικής αξιοποίησης της συγκεκριμένης δαπάνης  από τις  δημόσιες υπηρεσίες”.

Σχόλιο evros-news.gr: Δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε ένα γεγονός που μας έκανε πολύ άσχημη εντύπωση. Την στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης επικοινωνούσε με τα αρμόδια υπουργεία και τους γνωστοποιούσε ότι θέτει στην διάθεση τους τις δωρεάν μετακινήσεις ανθρώπων και μηχανημάτων του κρατικού μηχανισμού, ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ στις βουλευτικες εκλογές Σάββας Στεργίου, θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία να δημιουργήσει στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρνητικές εντυπώσεις για την εταιρεία και τον πλοιοκτήτη, υποστηρίζοντας πως είχε επίσημες πληροφορίες ότι δεν επέτρεπαν να μπούν στο καράβι δυνάμεις του στρατού .

Του απάντησε ο διευθυντής της Δημήτρης Λαζόπουλος πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τα μηχανήματα του στρατού μπήκαν κανονικά στο πλοίο και απλώς καθυστέρησε ο απόπλους γιατί υπήρχε έλειψη οργάνωσης των κρατικών υπηρεσιών και ερχόταν μεμονωμένα τα μηχανήματα, ενώ ο κ.Μανούσης που την ίδια στιγμή είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα αρμόδια υπουργεία για να γνωστοποιήσει την προσφορά της SAOS Ferries, του απάντησε με δικαιολογημένη αγανάκτηση πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακόμα και 0 κ.Φώτης Φωτεινός, που είναι σε όλους γνωστό ότι δεν διαθέτει τις καλύτερες σχέσεις με τον Μανούση, προς τιμήν πήρε θέση δημόσια και επεσήμανε: “Για να μαστε δίκαιοι κ ειλικρινείς είναι ολότελα ψέματα ότι το καράβι δεν επιβιβάζε δυνάμεις του στρατού…ίσα ίσα το πλοίο έκανε το ανθρώπινος δυνατό για να εξυπηρέτηση….. το πρόβλημα αν υπήρχε ήταν στην οργάνωση αλλά για αυτά δεν είναι ώρα να φωνάζουμε”.

Φαίνεται ότι ορισμένοι αντί να ενωθούν για να ξεπεραστούν οι δύσκολες και τραγικές στιγμές του νησιού, βρίσκουν την ευκαιρία και βγάζουν την προσωπική τους εμπάθεια ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις.