ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ξεκίνησε η απομάκρυνση της κατεστραμμένης κατασκευής στο Τέμενος Βαγιαζήτ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ξεκίνησε η απομάκρυνση της κατεστραμμένης κατασκευής στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληροι μήνες για να ξεκινήσει σήμερα η απομάκρυνση της κατεστραμμένης κατασκευής από το Τέμενος Βαγιαζήτ, στο οοποίο ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά στις 22 Μαρτίου που κατέστρεψε την τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας στέγη του.

Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και ήδη οι γερανοί άρχισαν από το πρωί την απομάκρυνση των σιδερένιων ικριωμάτων που κρέμονταν επικίνδυνα και απειλούσαν την ζωή περίοικων και διερχόμενων. Χρειάστηκαν συνεχή ρεπορτάζ του evros-news.gr για την αδιαφορία και την καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να γίνει τελικά τον περασμένο Αύγουστο διαγωνισμός για την ανάθεση σε εργολάβο της αφαίρεσης και απομάκρυνσης των σιδερένιων πυλώνων κιαι των άλλων κομματιών.

Έστω και αργά λοιπόν, έγινε το πρώτο “βήμα” για την λύση του τεράστιου προβλήματος που δημιούργησε η καταστροφική φωτιά πριν έξι μήνες. Ας ελπίσουμε ότι και οι υπόλοιπες κινήσεις που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση του σημαντικού μουσουλμανικού μνημείου να μην καθυστερήσουν. Οι εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα αναμένεται να διαρκέσουν με βάση την σύμβαση 20 μέρες, αλλά επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε, δεν είναι σίγουρο αν συμβεί αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ. Έξι μήνες απ’ την καταστροφή στο Τέμενος Βαγιαζήτ. Άφαντος ο εργολάβος

Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην γύρω περιοχή ως τις 5 Οκτωβρίου για λόγους ασφαλείας

Λόγω των έργων, με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσης οχημάτων και η διέλευση των πεζών στην πόλη του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα επί των οδών:

(α) 28ης Μαΐου (από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου)

(β) Δημοκρατίας (από το ύψος της οδού Κόρζωνος μέχρι την οδό 28ης Μαΐου) πλην των οχημάτων ΤΑΞΙ

(γ) Θεοτοκοπούλου και

επί της Πλατείας Δημοκρατίας Διδυμοτείχου, για λόγους ασφαλείας.

Άρθρο 2ο

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών θα διεξάγεται μέσω των οδών Βασιλέως Αλεξάνδρου, Μπουμπουλίνας, Υψηλάντου και Κόρζωνος.

Άρθρο 3ο

α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης ισχύουν από σήμερα 28-09-2017 και μέχρι την 05-10-2017.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου και εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπόμενων πινακίδων απαγόρευσης κυκλοφορίας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διδυμοτείχου.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 3,4,16,34,103 του Ν.3542/2007 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

δ) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».