Ρίζια: Ρημάζει το κτίριο της Κοινότητας και ο δήμος Ορεστιάδας άφαντος

Ρίζια: Ρημάζει το κτίριο της Κοινότητας και ο δήμος Ορεστιάδας άφαντος

Ρημάζει το κτίριο της Κοινότητας Ριζίων, οι φθορές σε όλους τους χώρους του είναι σημαντικές και συνεχώς μεγαλώνουν και ο δήμος Ορεστιάδας στην ευθύνη του οποίου ανήκει πλέον, δεν κάνει το παραμικρό για την συντήρηση και ανακαίνιση του, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει.

Αυτό καταγγέλουν οι κάτοικοι του όμορφου χωριού, γνωστού όχι μόνο στον Έβρο αλλά και όλη την Ελλάδα, αφού πολλοί πέρασαν από αυτό υπηρετώντας την στρατιωτική τους θητεία στα στρατόπεδα του. Τόσο εξωτερικά όσο κιαι στο εσωτερικό, υπάρχουν σοβαρές φθορές και αλλοιώσεις και όσοι το χρησιμοποιούν μια και εκεί στεγάζονται το Λαογραφικό Μουσείο και η δανειστική βιβλιοθήκη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ριζίων, αλλά και το βεστιάριο με τις παραδοσιακές στολές του συλλόγου, κινδυνεύουν να τους πέσουν κομμάτια από το ταβάνι ή τους τοίχους στο κεφάλι ή το σώμα.

Όπως λένε,  πριν απο δύο χρόνια περίπου η διοίκηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη στο γραφείο του, ζητώντας  να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ανακαινισθεί το κτίριο. Πρότειναν μάλιστα και εναλλακτική λύση αν δεν μπορεί σαν Δήμος να βοηθήσει να συνδράμουν χρηματικά σαν σύλλογος ώστε να γίνουν τα πιο απαραίτητα. Γιατί όπως είπαν εκεί μέσα βρίσκεται η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας πέδωσε εντολή σε εργαζόμενο και πήγαν την επόμενη μέρα κιόλας οι εργάτες  και έπιασαν δουλειά. Αλλά την άλλη μέρα σταμάτησαν, γιατί η απάντηση που δόθηκε και στον σύλλογο και στους κατοίκους ήταν ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες ήταν με πεντάμηνη σύμβαση που τελείωσε.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι των Ριζίων, κάθε φορά που ο κ.Μαυρίδης αναφέρεται στο χωριό τονίζει συνέχεια ότι διαθέτει πολύ νεολαία και πράγματι έτσι είναι. Μόνο που αυτή πρέπει να στηριχθεί για να παραμείνει στον τόπο της και το κτίριο της Κοινότητας που στεγάζει πολλές δραστηριότητες είναι ανάγκη να ανακαινιστεί κιαι να συντηρηθεί άμεσα. Γιατί αν καθυστερήσει κι άλλο αυτό, δυστυχώς οι ζημιές θα είναι ανεπανόρθωτες. “Είναι καιρός για πράξεις, χορτάσαμε από λόγια” τονίζουν χαρακτηριστικά στέλνοντας το “μήνυμα” προς κάθε κατεύθυνση.