Αδιαφορία των αρχών καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Αδιαφορία των αρχών καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Τα πολλά και άλυτα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο τέσσερις ημέρες μετά την πρωτοφανή θεομηνεία δεν μπορεί να λειτουργήσει, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του με κοινή τους ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν για την επίλυση τους.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει: “Έχουν περάσει 4 μέρες και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν έχει ούτε ΝΕΡΟ, ούτε ΡΕΥΜΑ, ούτε ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Είναι απαράδεκτο το θέαμα, αλλά και η αδιαφορία των αρχών για την αποκατάσταση της λειτουργίας απο τη ζημιά το Κέντρο μας. Μεταφερθήκαμε στο περιφερειακό ιατρείο που δεν είναι κατάλληλο να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, καθώς είναι κατάλληλο μόνο για αντιμετώπιση επειγόντων. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν τηλεφωνική σύνδεση, διαδικτυακή σύνδεση για συνταγογράφηση, μηχανήματα για μικροβιολογικό και ακτινολογικό έλεγχο και ουσιαστικα είμαστε ακόμη στο μηδέν.

Η ιατρική, όσο και να το θέλουμε, με αέρα καπνιστό, δεν μπορεί να ασκηθεί, πόσο μάλλον στη Σαμοθράκη που οι ζωές και η Υγεία των κατοίκων και μη εξαρτώνται μόνο από τη διαθεσιμότητα και την πληρότητα των εγκαταστάσεων του Κέντρου. Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, επιβεβαιώνεται η δυσκολία στην επικοινωνία και πρόσβαση στο νησί μας και η αναγκαιότητα για την ένταξη του στις άγονες περιοχές και θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα ως τώρα κριτήριά των άγονων περιοχών.

Σύσσωμη η ομάδα του ΚΥ Σαμοθράκης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης μετακόμισε στο Περιφερειακό ιατρείο Καμαριώτισσας

Όλα αυτά εκθέτουν φυσικά όσους υποστήριζαν πως λύθηκαν τα προβλήματα με την μεταφορά στο νησί φορητών μηχανημάτων για ακτινολογικό και μικροβιολογικό έλεγχο από άλλες δομές της 4ης ΥΠΕ. Όπως γράψαμε χθες, κάποιες από τις δρατηριότητες του Κ.Υ. Σαμοθράκης μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι λέιτουργικό.