Πέτροβιτς: Για την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση των υποδομών της Σαμοθράκης απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Πέτροβιτς: Για την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση των υποδομών της Σαμοθράκης απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Επίσκεψη στην Σαμοθράκη, την δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάερχης Έβρου Δημήτριας Πέτροβιτς, που είχε βρεθεί και λίγες ώρες μετά την πρωτοφανή θεομηνία στη Σαμοθράκη. Μαζί με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα επισκέφθηκαν διάφορα επικίνδυνα σημεία όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και απαιτούνται άμεσες επεμβάσεις.

Συνοδεύονταν από κλιμάκιο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για την διευθέτηση των χειμάρρων, καθώς και Γεωλόγους του ΙΓΜΕ για τα ρήγματα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή Σελί του Ξηροποτάμου, αλλά και αυτοψίες στη Χώρα, στον Προφήτη Ηλία και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο. Σε δηλώσεις του για την κατάσταση που αντίκρυσε, αλλά και τα όσα έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, ο κ.Πέτροβιτς ζήτησε από την Πολιτεία να επιταχύνει ρυθμούς, αλλά και να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε η Σαμοθράλη να ξαναβρει τους κανονικούς της ρυθμούς. 

“Επτά μέρες μετά την καταστροφική θεομηνία και το αίτημα μας προς την κυβέρνηση για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης των υποδομών και της οικονομίας της Σαμοθράκης, καθίσταται διαρκώς επιτακτικότερο“, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και συνέχισε στέλνοντας μήνυμα προς την Κυβέρνηση: “ Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Περιφέρεια και δήμος επιχειρούν από κοινού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή. Ήδη επτά μηχανικοί της Περιφέρειας που με εντολή του Περιφερειάρχη τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο νησί, πραγματοποίησαν αυτοψία και εκπονούν μελέτες αποκατάστασης των ζημιών.

Από την Περιφέρεια δόθηκαν άμεσα 150.000 χιλιάδες Ευρώ και 24 μηχανήματα έργου πραγματοποιούν παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών. Στόχος μας να δοθούν γενναία κονδύλια από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανασυγκρότηση όλων των υποδομών που επλήγησαν από την θεομηνία στη Σαμοθράκη”.