Σαμοθράκη: Συγκλονιστικές εικόνες από το κατεστραμμένο δημαρχείο. Λες και πέρασε… τσουνάμι

Σαμοθράκη: Συγκλονιστικές εικόνες από το κατεστραμμένο δημαρχείο. Λες και πέρασε… τσουνάμι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του δημαρχείου της Σαμοθράκης, αφού η κατάσταση είναι όχι απλά τραγική, αλλά φαίνεται σαν να πέρασε… τσουνάμι που διέλυσε τα πάντα. Φυσικά έχει καταστραφεί ολοσχερώς, είναι αδύνατο να λειτουργήσει και γι’ αυτό αναζητείται λύση για την στέγαση του.

Μέχρι τώρα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας παρόμοιες φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο επιχειρηματίας του νησιού Φώτης Φωτεινός. Σε αυτές φαίνεται η… πρώην αίθουσα συνεδριάσεων με τις φωτογραφίες, να έχει καλυφθεί από οτιδήποτε υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς, τα οποία μετέφεραν τα ορμητικά νερά που έσπασαν τους τοίχους το βράδυ της θεομηνίας.

Η ίδια κατάσταση και στα γραφεία, που οι καρέκλες ιαι τα τραπέζια έχουν σχεδόν σκεπαστεί από χώματα, ξύλα και πέτρες. Ακόμα και αν καθαριστούν οι χώροι, το κτίριο πλέον είναι ακατάλληλο, γι’ αυτό και επισπεύδονται οι μελέτες που γίνονται από την πλευρά του δήμου της Αλεξανδρούπολης για δημιουργεί νέου δημαρχείου στο κτίριο του Γυμνασίου.

Όσο για την κατάσταση στο νησί, παρά τις συγκινητικές προσπάθειες όσων βρίσκονται σε αυτό, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με το οδικό δίκτυο να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως βλέπετει και στα βίντεο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΖΑΘΕΗ, που έκανε ένα ακόμη οδοιπορικό για να δείξει πόσο τεράστιες καταστροφές έχουν προκληθεί.

Ποτάμια, κατολισθήσεις και οδικά δίκτυα…

Ποτάμια, κατολισθήσεις και κατεστραμμένα οδικά δίκτυα…η οδήγηση στους δρόμους του νησιού είναι εξαιρετικά επικίνδυνη…συνιστάται πολλή προσοχή ειδικά στην πλευρά της θάλασσας αλλά και κατά τα περάσματα από ποτάμια

Gepostet von ΖΑΘΕΗ – Zathay Social Cooperative am Montag, 2. Oktober 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστικά βίντεο από τις βιβλικές καταστροφές

Παλιάπολη 02.10.17

Στην Παλιάπολη σήμερα, ένα τοπίο "βομβαρδισμένο"

Gepostet von ΖΑΘΕΗ – Zathay Social Cooperative am Montag, 2. Oktober 2017