Ορεστιάδα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Τα Πετρωτά μου, Μνήμες και Έθιμα» της Φ. Καζακίδου.

Ορεστιάδα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Τα Πετρωτά μου, Μνήμες και Έθιμα» της Φ. Καζακίδου.

Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Τα Πετρωτά μου, Μνήμες και Έθιμα» της κ. Φωτεινής Καζακίδου παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας.

Την εκδήλωση στο Μουσείο συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σταύρος Παπαθανάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Σπανός, χοροδιδάσκαλος και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Νέας Ορεστιάδας «Οι Θράκες».

Η κ. Καζακίδου έχει γεννηθεί στα Πετρωτά και είναι συγγραφέας, παραδοσιακή τραγουδίστρια, λαογράφος, μελετητής της θρακικής παράδοσης και ερευνήτρια των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δύο CD με παραδοσιακά πετρωτιώτικα και θρακιώτικα τραγούδια, με τίτλο: «Θράκη, Θράκη μου» και «Πετρωτιώτικα ζάφτια». Μάλιστα, στο δεύτερο CD, συνεργάστηκε μαζί της και ο κ. Βαγγέλης Κατσουλίδης, φιλόλογος καθηγητής, Μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου και γνωστός θρακιώτης παραδοσιακός οργανοπαίχτης και τραγουδιστής.

Επίσης, η κ. Καζακίδου έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σε πάρα πολλές εκπομπές λαογραφικού και πολιτιστικού περιεχομένου, προάγοντας και προβάλλοντας πάντα την θρακιώτικη και την πετρωτιώτικη παράδοση, καθώς και ως μέλος χορευτικών συγκροτημάτων.

Να είναι καλοτάξοδο το βιβλίο της…