Βίτσας: Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αναδείξει και το μέγεθος της καταστροφής

Βίτσας: Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αναδείξει και το μέγεθος της καταστροφής

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Σαμοθράκη, που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία των εορτασμών της απελευθέρωσης από τους Τούρκους. Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας επεσήμανε ότι ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που το νησί περνάει δύσκολες στιγμές μετά την πρωτοφανή θεομηνία, η παρουσία του θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS και στον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Βίτσας τόνισε πως η παρουσία του κ.Παυλόπουλου θα αναδείξει και το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε στην Σαμοθράκη. Είναι εξάλλου γεγονός ότι η κεντρική εξουσία αλλά και τα αθηναϊκά ΜΜΕ πολύ γρήγορα την “ξέχασαν” και δεν ασχολούνται με την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  “Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου έθεσε το θέμα αν θα μας δυσκόλευε η παρουσία του, να αναβληθεί η επίσκεψη του”, είπε αρχικά ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

“Εγώ όμως του ζήτησα και τον παρακάλεσα να μην αναβληθεί, γιατί θεωρώ σημαντική αυτή την στιγμή την παρουσία του, επειδή θα αναδειχθεί μέσω αυτής και το μέγεθος της καταστροφής. Είναι πολύ ουσιαστική και πιο χρήσιμη σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάει το νησί, πέρα από το τυπικό μέρος. Γιατί ασφαλώς η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πάντα τιμητική για έναν τόπο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τηλεφώνημα συμπαράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον δήμαρχο Σαμοθράκης