Τετραμελής συμμορία έκλεβε σπίτια σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κιλκίς. Οι δυο συνελήφθησαν

Τετραμελής συμμορία έκλεβε σπίτια σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κιλκίς. Οι δυο συνελήφθησαν

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος του 2016 – Ιανουάριος του 2017, στους νομούς Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Κιλκίς.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 24 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο (2) ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, συγκρότησαν συμμορία και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία, στην Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Αξιούπολη Κιλκίς.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των σπιτιών, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα (1) tablet.   

Οι δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κοτέτσι στο χωριό Θυρέα έθαψαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα οι κλέφτες