Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες οι αγρότες για τον σίφωνα γέφυρας Κομάρων

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες οι αγρότες για τον σίφωνα γέφυρας Κομάρων

Πολύ σοβαρός εξακολουθεί να παραμένει ο κίνδυνος κατάρρευσης του σίφωνα της γέφυρας Κομάρων του ποταμού Άρδα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και εκκλήσεις που έχουν γίνει προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έτσι οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν στην χθεσινή τους συγκέντρωση να δράσουν πιο δυναμικά και αντιπροσωπεία τους να παρεβρεθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαιτώντας λύση του οξύτατου προβλήματος.

Για το θέμα πήρε θέση κιαι η δημοτική σύμβουλος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία τον περασμένο Μάιο είχε αναδείξει και πάλι το πρόβλημα, ενώ χθες παραβρέθηκε στην συγκέντρωση των αγροτών.  “Παραβρεθήκαμε χθες, 11 Οκτωβρίου 2017, στα Κόμαρα του Δήμου Ορεστιάδας, στην αγροτική σύσκεψη διαμαρτυρίας που συγκλήθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”, με θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης του σίφωνα της γέφυρας Κομάρων του ποταμού Άρδα.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε ότι τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα από τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση των πολύ μεγάλων φθορών του, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, διαβήματα όλων.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Βόρειας Περιοχής Άρδα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 απέστειλε για πολλοστή φορά έγγραφο προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο κοινοποίησε ταυτόχρονα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Δήμο Ορεστιάδας και στους βουλευτές του βορείου Έβρου, στο οποίο επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του σίφωνα εντός του έτους που διανύουμε.

Μετά τα παραπάνω αποφασίστηκε η άσκηση πίεσης σε όλες τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποκατάσταση των φθορών του σίφωνα με σκοπό την αποφυγή της κατάρρευσής του.

Πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε να είναι η παράσταση αντιπροσωπείας των αγροτών στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία και θα εκτεθεί η τραγική κατάσταση του σίφωνα και η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποκατάστασή του.

Εμείς, είχαμε ήδη κοινοποιήσει το, από 30-5-2017, έγγραφό μας προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου τονίζαμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και ζητούσαμε την άμεση αποκατάσταση των φθορών.

Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή καλούμε και πάλι την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του σίφωνα εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων μηνών, διότι μόλις έχει τελειώσει η αρδευτική περίοδος, η οποία θα ξεκινήσει και πάλι στις αρχές Μαρτίου του έτους 2018, οπότε και θα είναι πλέον αδύνατη η πραγματοποίηση εργασιών επί του σίφωνα.

Ορεστιάδα 12 Οκτωβρίου 2017

Μαρία Γκουγκουσκίδου

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέτροβιτς: Περιμένουμε το υπουργείο Υποδομών για τον σίφωνα Κομάρων